Mám problém, že při použítí CapSmana mi nejde najit tiskarnu v apple zarizenich, jako jsou tablety, telefony. Proste nejde airprint.
Netusite nekdo co stim. Zapnul jsem i Clint to Client forward, ale nepomaha
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Capsman a AirPrint
a provedlo se nastavení forwardu v APčkách? Pokud vím tak jestli máš statickou konfiguraci a děláš to v configuration tak to už neplatí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Jak vypadá daná konfigurace .? Máš WIFI ve stejné síti jako je daná tiskárna ..?
0 x
Zkoušel si to bez Capsmana? jednou jsem měl problém, že ta tiskárna nešla najít jen na 1 wifi i když byla podporována podle výrobce. Musel jsem jí přidat ručně přes statickou IP...
0 x
MAma dynamickou. Forward funguje. Protoze kdyz nebyl zapnutej tak mi nesel ping na PC co bylo pripojene na wifi, jak jsem to zapnul tak ping zacal fungovat.
Konfigurace je 4 zarizeni, jedno MAnager. JA byl v kanclu, kde jsem mel notebook, tiskarnu a iphone. Vse napojeno na jednu wifi (CAP) to jsem zkontroloval v registration table. Ale i kdyz jsem presel s iphonem na jinou wifi (CAP) tak to AirPrint nenasel.
Tiskarna nema LAN je jen WIFI, je to brother https://www.alza.cz/brother-dcp-l3510cd ... .htm#popis .
Samozrejmne ze me napadlo v kanclu vypnout CAP, udelat tam jednu wifi napr kancl a tam to pripojit. To jsem jeste neudelal. PRotoze bych chtel tu tiskarnu pak premistit jinam, blize ke stredu firmy a tam uz to takhle nepujde udelat.
Jinou tiskarnu uz jsem jednou taky resil, nakonec jsem tam musel pridat extra wifi router, ktere se neridil capsmanem, aby to slapalo.
Konfigurace je 4 zarizeni, jedno MAnager. JA byl v kanclu, kde jsem mel notebook, tiskarnu a iphone. Vse napojeno na jednu wifi (CAP) to jsem zkontroloval v registration table. Ale i kdyz jsem presel s iphonem na jinou wifi (CAP) tak to AirPrint nenasel.
Tiskarna nema LAN je jen WIFI, je to brother https://www.alza.cz/brother-dcp-l3510cd ... .htm#popis .
Samozrejmne ze me napadlo v kanclu vypnout CAP, udelat tam jednu wifi napr kancl a tam to pripojit. To jsem jeste neudelal. PRotoze bych chtel tu tiskarnu pak premistit jinam, blize ke stredu firmy a tam uz to takhle nepujde udelat.
Jinou tiskarnu uz jsem jednou taky resil, nakonec jsem tam musel pridat extra wifi router, ktere se neridil capsmanem, aby to slapalo.
0 x
hmm, mám tu wifi samsung tiskárnu a vše šlape i to pc naskenujou po wifi.
0 x
Vsak vsechno slape, tisknu na ni s pc na wifi i z pc na lan. Skenuju taky. Ale nejde mi AirPrint na Apple zarizenich, proste ji nenajdou.
0 x
Tak jsem se dneska k tomu zase dostal. Zkusil jsem udelat normalni AP (bze CAPSman) na to pripojit tiskarnu. A Airprint fungoval i z AP kde je capsman. Jakmile jsem tiskarnu pripojil na AP rizene Capsmanem, tak nefungovalo. Takze me napada, ze v CAPSMAN musi bejt nejake zaskrtatko, ktere me chybi aby to slapalo.
Bude nekde chyba, s tim jak se ty dynamicke interface vkladaji do bridge, ze ve skutecnu se to vsechno "tuneluje na hlavni mikrotik" a pak zpet, a bude tam nejaky problem s forwardingem clinet to client nebo neco podobne. PRotoze na normlani wifi to nedela
Bude nekde chyba, s tim jak se ty dynamicke interface vkladaji do bridge, ze ve skutecnu se to vsechno "tuneluje na hlavni mikrotik" a pak zpet, a bude tam nejaky problem s forwardingem clinet to client nebo neco podobne. PRotoze na normlani wifi to nedela
0 x
a máš tam zatrhnutý local forwarding a client to client forwarding?
0 x
jojo mam, oboji zatrhnuty. Ale to nepomaha.
Dostal jsem napovedu: Multicast Helper: Enable tak to zkusim zitra a dam vedet
Dostal jsem napovedu: Multicast Helper: Enable tak to zkusim zitra a dam vedet
0 x