❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB 112 a problem s TV
RB 112 a problem s TV
Ahojky, dnes jsem dal na strechu baraku do vodotesne krabide MK RB 112 a dal jsem tam smerovou antenu na 5G na pristup konektivity a pak na druhou kartu vsesmera 2,4g 15db. Jsou tam karticky CM9 a je to napajene pores UTP asi tak na 20metrech. Kdyz to zapojim a nastavim tak mi to kompletne na analogove televizi zrusi signal na novu, uz jste se stim nekdo setkal?? Pokud ano jak se to da odstranit, nebo co by jste doporucily. Dekuji moc za rady. Jsme uz z toho mimo a nevim jak dal...
0 x
Super, a jak to tedy vyresit?? Dat tam jiny typ zdroje?? Ale jakej?? Dekuji za pomoc...
0 x
Kdyz jsme u toho ruseni TV, je to trochu OffTopic, mam digitalni satelit UPC, pokud nekdo vola z mobilu, nebo dojde sms, nebo proste mobil zacne vysilat nejaky signal, registrace do site atd, tak mi to totalne rozhodi obraz, dela to jenom s Vodafonem, nesetkal jste se s tim nekdo ?
0 x
mewriksh píše:Super, a jak to tedy vyresit?? Dat tam jiny typ zdroje?? Ale jakej?? Dekuji za pomoc...
Odstínit, dát RB do kovové bedny.
0 x
To na 99% nepomuze protoze to ruseni se siri po UTP pres napajeci sit atd, to muze byt cimkoli - takovej napad nemas tam 10Mbit Eternet ? ten solidne rusi novu v panelakach meli jsme tam stary APcko s 10 portem a musel jsem ho vyhodit.
Zkusil bych zdroj s jinym napetim v rozsahu toho co umi RB, pak to zkusit napajet jinak nez pres POE, jiny RB atd...
Zkusil bych zdroj s jinym napetim v rozsahu toho co umi RB, pak to zkusit napajet jinak nez pres POE, jiny RB atd...
0 x
Ajfel píše:Kdyz jsme u toho ruseni TV, je to trochu OffTopic, mam digitalni satelit UPC, pokud nekdo vola z mobilu, nebo dojde sms, nebo proste mobil zacne vysilat nejaky signal, registrace do site atd, tak mi to totalne rozhodi obraz, dela to jenom s Vodafonem, nesetkal jste se s tim nekdo ?
Jo, přesně s tímhle jsem se potýkal skoro rok, měl sem šit kabel k satelitu, nebyla to normální H125ka ale nějaký šmejd co měl jen chabé opředení a nebyla tam fólie. Po výměně za H125 CU se problém uplně odstranil :)
0 x
Leeonek píše:Ajfel píše:Kdyz jsme u toho ruseni TV, je to trochu OffTopic, mam digitalni satelit UPC, pokud nekdo vola z mobilu, nebo dojde sms, nebo proste mobil zacne vysilat nejaky signal, registrace do site atd, tak mi to totalne rozhodi obraz, dela to jenom s Vodafonem, nesetkal jste se s tim nekdo ?
Jo, přesně s tímhle jsem se potýkal skoro rok, měl sem šit kabel k satelitu, nebyla to normální H125ka ale nějaký šmejd co měl jen chabé opředení a nebyla tam fólie. Po výměně za H125 CU se problém uplně odstranil
Hmmm, tos me teda moc nepotesil

0 x
mewriksh píše:Ahojky, dnes jsem dal na strechu baraku do vodotesne krabide MK RB 112 a dal jsem tam smerovou antenu na 5G na pristup konektivity a pak na druhou kartu vsesmera 2,4g 15db. Jsou tam karticky CM9 a je to napajene pores UTP asi tak na 20metrech. Kdyz to zapojim a nastavim tak mi to kompletne na analogove televizi zrusi signal na novu, uz jste se stim nekdo setkal?? Pokud ano jak se to da odstranit, nebo co by jste doporucily. Dekuji moc za rady. Jsme uz z toho mimo a nevim jak dal...
Daj krabicu s RB112 co najdalej od TV anten /3 a viac metrov/ pripadne daj RBcko aj do kovovej krabice co sa dodavaju ku RBckam. A kabel natiahni tieneny !!! nie UTP! A pripadne vymen zdroj ku RB ak mas tam spinany daj tam trafakovy /aj tak su trafakove spolahlivejsie ako spinane/
0 x
RB112 nema CE a a stejne jako RB532 ce mit nebude (i kdyz si nekteri dodavatele pisi svoje podle davno neplatnych norem
a to prave kvuli zdroji.. ktery je totalne naprd nekdy rusi nekdy piska nekdy nwedela nic proste se decentne nepovedly.. ale myslim ze 112 uz je dneska zbytecne drahy prezitek davnych dob

0 x
Tak jsem zkousel laborovat a nic nepomohlo. Dal jsem jinej zdroj, nic, natahnul jsem to stinenym UTP kabelem, nic, mam to asi tak 5m od anteny a nic. Musel jsem to sundat a dat tam klasicke krabice ovis a stema O.K. Je to divny, pritom jinde to mam upne stejne udelane a tam je to O.K. jen trosku je tam videt datova sit ale nerozhodi mi to uplne obraz jako v mem dotazu. Je to proste zahada.
0 x
mewriksh píše:Tak jsem zkousel laborovat a nic nepomohlo. Dal jsem jinej zdroj, nic, natahnul jsem to stinenym UTP kabelem, nic, mam to asi tak 5m od anteny a nic. Musel jsem to sundat a dat tam klasicke krabice ovis a stema O.K. Je to divny, pritom jinde to mam upne stejne udelane a tam je to O.K. jen trosku je tam videt datova sit ale nerozhodi mi to uplne obraz jako v mem dotazu. Je to proste zahada.
Levna polska antena s sirokopasmovym zesilovacek plus spatny zdroj v RB112

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Levna polska antena s sirokopasmovym zesilovacek plus spatny zdroj v RB112
)[/quote]
Jo jenze nakonec to dopadne tak ze tu levnou antenu s naprd zesilovacem bude mnenit za drahou s kanalovym zesilovacem ci propusti a nebo to zabali a da tam 133 a bude po ptakach

Jo jenze nakonec to dopadne tak ze tu levnou antenu s naprd zesilovacem bude mnenit za drahou s kanalovym zesilovacem ci propusti a nebo to zabali a da tam 133 a bude po ptakach
0 x
RB133 taky ruší televizi a můžete si tam dávat jakej zdroj chcete. Hlavně není problém v RB, ale v televizní anténě. Předpokládám, že novu chytá na všesměrovou anténu. Přečtěte si tento článek
http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2004062301
Já osobně jsem se s tím setkal jednou a vyřešil jsem to, že jsem to dal na druhou stranu baráku, ale od té doby když vím, že to budu dávat na stožár, tak předem upozorním, že to může začít rušit televizi, ale že je to tím že mají špatně udělanou anténu. Doufám, že v tom článku mají pravdu.
http://www.khnet.info/view.php?cisloclanku=2004062301
Já osobně jsem se s tím setkal jednou a vyřešil jsem to, že jsem to dal na druhou stranu baráku, ale od té doby když vím, že to budu dávat na stožár, tak předem upozorním, že to může začít rušit televizi, ale že je to tím že mají špatně udělanou anténu. Doufám, že v tom článku mají pravdu.
0 x
nevim jestli zdrojev RB generuji ruseni ktere je dle prislusnych norem v poradku, ale nektere ty spolecne anteny a jejich zesilovace to je katastrofa, pokud to mas pobliz tak mas na problemy zadelano, duchodcum tezko vysvetlis ze ty pruhy na nove dela jejich zkurvenej zesilovac TV 

0 x