❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Znizovanie rycholosti na sieti(RB532, CM9)
-
Znizovanie rycholosti na sieti(RB532, CM9)
Dvojnasobne sa mi znizila celkova prenosova rychlost na sieti. Pouzivam Mikrotik rb532 a CM9. Neviete poradit v com moze byt problem. Neni to ani rusenim, ani stratou signalu. Bud hardware alebo konfiguracia(ale ta je stale taka ista). Pomozte ak viete, vopred dakujem
0 x
ahojte.
Mam taky problem. Mam RB 532A s CM9 - MK 2.9.51 a vysiemam na 2,4Ghz v rezime Ap. Vzdialeny klient je cca 400m. a prenos cez FTP je cca 1200KB/s. CM9 zoslabla na vykone (vzdialeny klienti sa nemozu pripojit, tak ju idem reklamovat). Na skusku som si pozical R52H ale prenosova rychlost bola len cca 250KB/s cez FTP s regulaciou vykonu.( a aj som skusal pridavat aj uberat ale rozdiel nebol skoro ziadny) Tak som kartu vratil a pozical som si CM11. Karta ide o trochu lepsie ale ziadna slava a samozrejme s regulaciou vykonu. Ked som tam vratil tu zoslabnutu CM9 tak rychlost bola znova OK! Mohol som zabudnut na nejake nastavenie v MK? Alebo nestiha pri tychto "silnejsich" kartach sietovy adapter 18V (800mA) a treba tam dat PoE 48V?
Dakujem za odpoved....
Mam taky problem. Mam RB 532A s CM9 - MK 2.9.51 a vysiemam na 2,4Ghz v rezime Ap. Vzdialeny klient je cca 400m. a prenos cez FTP je cca 1200KB/s. CM9 zoslabla na vykone (vzdialeny klienti sa nemozu pripojit, tak ju idem reklamovat). Na skusku som si pozical R52H ale prenosova rychlost bola len cca 250KB/s cez FTP s regulaciou vykonu.( a aj som skusal pridavat aj uberat ale rozdiel nebol skoro ziadny) Tak som kartu vratil a pozical som si CM11. Karta ide o trochu lepsie ale ziadna slava a samozrejme s regulaciou vykonu. Ked som tam vratil tu zoslabnutu CM9 tak rychlost bola znova OK! Mohol som zabudnut na nejake nastavenie v MK? Alebo nestiha pri tychto "silnejsich" kartach sietovy adapter 18V (800mA) a treba tam dat PoE 48V?
Dakujem za odpoved....

Naposledy upravil(a) Mastel dne 31 Mar 2008 21:32, celkem upraveno 1 x.
0 x
To uz se tu resilo vetsinou za to muze staticka elektrina, nevhodna antena a zadne bleskojistky.
0 x
Ok, blestoistka pomoze aby neznicilo miniPCI, alebo po jej namontovani sa mi na CM11 dvihne prenosova rychlost?. Lebo ja som tam dal dve nove(R52H a CM11) na skusku a tie isli ovela horsie ako ta stara...... Dokonca som tam dal este jednu CM9 plne funkcnu a prenos bol 1200KB/s
0 x
Mastel píše:
Ok, blestoistka pomoze aby neznicilo miniPCI, alebo po jej namontovani sa mi na CM11 dvihne prenosova rychlost?. Lebo ja som tam dal dve nove(R52H a CM11) na skusku a tie isli ovela horsie ako ta stara...... Dokonca som tam dal este jednu CM9 plne funkcnu a prenos bol 1200KB/s
Poslal jsem ten odkaz, abys videl, ze se cas od casu stane, ze poklesne signal vinou prilis vysokeho PSV, diky kteremu odejde vstupni clen na CM9 a btw nejsem si jisty, ze R52 a CM11 jsou dobre volby pro 2,4GHz, mozna bych spis zkusil pouzit zpet nejakou druhou CM9 nebo zkusit prehodit druhy konektor na antenu, obcas to taky pomuze.
0 x
jake mas teda hodnoty SNR,CCQ vzdalenost anteny atd. ?
0 x
[quote="Maxik"]jake mas teda hodnoty SNR,CCQ vzdalenost anteny atd. ?[/quote
vzdialenost cca 400m. SNR 39,ccq 75% (teraz dokonca 85%) signal -58 a to idem len na polovicny vykon. ked este uberem tak pingy vyskocia na 200ms ked pridam tak prenos sa zdvihne o cca 100KB/s cize nic moc.....
Ked tam dam CM9 tak SRN 27,ccq 29% signal -72
vzdialenost cca 400m. SNR 39,ccq 75% (teraz dokonca 85%) signal -58 a to idem len na polovicny vykon. ked este uberem tak pingy vyskocia na 200ms ked pridam tak prenos sa zdvihne o cca 100KB/s cize nic moc.....
Ked tam dam CM9 tak SRN 27,ccq 29% signal -72
0 x
ja mam na 600m 2x PAR24 2xCM9 vykon 10mW signal -55dB, SNR 40 CCQ 100/100 jede to na maximum Btestem se zaplym Nstreme 36 Mbit HD. Takze mas dost nizky CCQ zkus jinej kanal mozna bych zkusil vymenit karticky, pigtaily a zkusit naskenovat frequency usage a dat si kanal kterej je malo vyuzivanej
0 x
Maxik píše:ja mam na 600m 2x PAR24 2xCM9 vykon 10mW signal -55dB, SNR 40 CCQ 100/100 jede to na maximum Btestem se zaplym Nstreme 36 Mbit HD. Takze mas dost nizky CCQ zkus jinej kanal mozna bych zkusil vymenit karticky, pigtaily a zkusit naskenovat frequency usage a dat si kanal kterej je malo vyuzivanej
Dik za info. Este skusim par testov ale pravdepodobne im vratim CM11 a dam tam staru dobru CM9 (teda aspon ta dobre slape na 2,4Ghz)
Este raz Vdaka.
0 x
Vcera som tam nahodil novu CM9 a signa u klienta isiel na -56. Takze stara CM9 (ukazovala - 74) je odpalena.....
, ale prenos je len max. 700KB/s a kolise. Sranda ze na tej odpalenej to ide 1400... Vyskusam dat na novu CM9 este blestkoistku a ked to nepomoze tak budem musiet vymenit vsesmerovu antenu za horizontal...
Dalsie prachy, ktore pojdu do siete - manzelka ma zabije -

Dalsie prachy, ktore pojdu do siete - manzelka ma zabije -

0 x