Zdravím,
mám doma RJ-45 dvojzásuvku, tzn. jeden kabel pro internet a druhý pro box k TV. K internetu mám veřejnou IP adresu, která je nadefinovaná přímo na RB433/ether1. Na druhém kabelu běží DHCP server poskytovatele a přiděluje IP ve tvaru 172.x.x.x. Tu IP adresu si vezme krabička k TV, která je propojena HDMI kabelem k TV.
Tolik k popisu stávajícího připojení. Teď se stěhuji pryč a rád bych TV s sebou. Poskytovatel to samozřejmě nedovolí, protože to nepodporuje.
Je ale možné, že bych ethernet pro TV zapojil do RB/ether3 a udělal "most" ke mě do baráku s tím, že i tam je RB, ale bez veřejné IP adresy? Jsem za NATem. Je to realizovatelné? A pokud ano, prosím o stučné nakopnutí jak... Zbytek už dohledám nebo nastuduji. Podmínkou je, abych do RB na baráku připojil box od TV a ten si vzal IP poskytovatele TV služby z bývalého bydliště...
Děkuji a hezký den vinšuji
D.
P.S.: Náhradní box k TV i přípojku mám zajištěnou...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
"Přemostění" portu na jíný RB v jiném městě
-
přes ppp tunel si spojíš neveřejnou s veřejnou a eoip tunelem v bridgi si propojíš ethernety
0 x
Pokud je dvou zasuvka a jeden kabel jde do rb a druhy do televize. Tak predpokladam ze to bude multicast.
Pokud poskytovatel nepouziva hls tak to bohuzel nerozjedes.
Pokud to jde pres rb tak pak vpn a nasledne eoip tunel.
Pokud poskytovatel nepouziva hls tak to bohuzel nerozjedes.
Pokud to jde pres rb tak pak vpn a nasledne eoip tunel.
0 x
Děkuji za odpovědi...
Co používá poskytovatel jsem zatím nezjistil (PODA).
Jestli to chápu správně, vytvořím VPN mezi Miktrotiky... To jsem udělal a vídím VPN v Active Connections. V PPP Secret jsem zadal Local a Remote IP adresy a ping na obě IP adresy z obou MT funguje. Ty jsem následně použil v EoIP - je to tak správně?
Ve výsledku TV jede, traffic je okolo 3Mbit, ale trochu se to seká...
Dá se to nějak vyřešit?
Co používá poskytovatel jsem zatím nezjistil (PODA).
Jestli to chápu správně, vytvořím VPN mezi Miktrotiky... To jsem udělal a vídím VPN v Active Connections. V PPP Secret jsem zadal Local a Remote IP adresy a ping na obě IP adresy z obou MT funguje. Ty jsem následně použil v EoIP - je to tak správně?
Ve výsledku TV jede, traffic je okolo 3Mbit, ale trochu se to seká...
Dá se to nějak vyřešit?
0 x
-
Dal by sem prosím někdo konfiguraci? Mám udělaný L2TP tunel mezi Mikrotiky a následně tím L2TP tunelem ještě EoIP tunel. Vše se spojí, jenom se nemohu dostat z jakéhokoliv zařízení do vzdálené sítě, kterou mám propojenou právě těmi tunely. Jediné, co funguje, je ping z Mikrotiku A na Mikrotik B a opačně. Ale jakmile se snažím na Mikrotik B dostat například z mobilu připojeného na WiFi Mikrotiku A, nedostanu se tam.
Mám použitý RB2011 a RB411U.
Mám použitý RB2011 a RB411U.
0 x