❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

co pouzit na oddeleni casti site

Návody a problémy s konfigurací.
pcwifi
antispam: Ano

co pouzit na oddeleni casti site

Příspěvekod pcwifi » 17 years ago

co pouzit na oddeleni casti - segmentu - site ? jednoduchost v konfiguraci 192.168.1.1 server a postupne obsazovani IP .2 a dale uz prestava stacit...a neni to uplne ono,do hlavniho serveru nemuze prijit druha sitovka,z nej je veden spoj na vhodne misto a az z nej je rozstrelovano spojeni na jednotlive lokace...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

pcwifi píše:co pouzit na oddeleni casti - segmentu - site ? jednoduchost v konfiguraci 192.168.1.1 server a postupne obsazovani IP .2 a dale uz prestava stacit...a neni to uplne ono,do hlavniho serveru nemuze prijit druha sitovka,z nej je veden spoj na vhodne misto a az z nej je rozstrelovano spojeni na jednotlive lokace...

A routovat kazdou lokaci zvlast s jinym subnetem ?
server wan IP x.x.x.x
- lokace1(LAN1) - 192.168.1.1
- lokace2(LAN2) - 192.168.2.1
..
..
..
- lokacexy(LANxy) - 192.168.x.1
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

No urcite rozdelit na segmenty, s tim ze mezi segmenty jsou smerovace ktere musi znat certu do dalsich subnetu.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 17 years ago

ano ano...presne tak

Ajfel píše:
pcwifi píše:co pouzit na oddeleni casti - segmentu - site ? jednoduchost v konfiguraci 192.168.1.1 server a postupne obsazovani IP .2 a dale uz prestava stacit...a neni to uplne ono,do hlavniho serveru nemuze prijit druha sitovka,z nej je veden spoj na vhodne misto a az z nej je rozstrelovano spojeni na jednotlive lokace...

A routovat kazdou lokaci zvlast s jinym subnetem ?
server wan IP x.x.x.x
- lokace1(LAN1) - 192.168.1.1
- lokace2(LAN2) - 192.168.2.1
..
..
..
- lokacexy(LANxy) - 192.168.x.1
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))