❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

odpojování klientů

Návody a problémy s konfigurací.
mirek.k

Re: odpojování klientů

Příspěvekod mirek.k » 6 years ago

Jak jsou na tom signálově a CCQ?
0 x

profik

Příspěvekod profik » 6 years ago

pokud naskočí a stihnu ho rozkliknout tak CCQ je velmi nízké - 13% a signal to noise 9 dB, ( druhy taky nic moc, 15 dB) divne ani ani na chvili nezusnate v Registration..pořád se odpojují a připojují na krátký okamžik, ze by se u obou dvou zhorsili do takové míry signal..přitom jsem včechno vyměnil na AP. Trochu se obávám nemůže to byt zavirované ten RB - měl totiž veřejnou adresu a starý firmware, a 433AH..
jeste se na to zkusím připojit jako třetí klient a uvidím. jsem mimo dnes. díky
PS: když dám sken na anténe tak najde plno signálu takže funguje

mirek.k píše:Jak jsou na tom signálově a CCQ?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

profik píše:pokud naskočí a stihnu ho rozkliknout tak CCQ je velmi nízké - 13% a signal to noise 9 dB, ( druhy taky nic moc, 15 dB) divne ani ani na chvili nezusnate v Registration..pořád se odpojují a připojují na krátký okamžik, ze by se u obou dvou zhorsili do takové míry signal..přitom jsem včechno vyměnil na AP. Trochu se obávám nemůže to byt zavirované ten RB - měl totiž veřejnou adresu a starý firmware, a 433AH..

CCQ 13% tak o com sa tu bavime....mas nieco zle. Ktore ccq je zle rx ci tx na AP? Zla karta, pigtail alebo aj sektorovka. Ak je to u klienta tak vymenit zariadenie za daco nove. Ak su klienti s RB711 nemusime ani dalej pokracovat...
0 x

profik

Vše jsem vyměnil, ale je pravda že pigtail ne, ale v RB byla i druhá volna karta a s tou byly problém stejné, tak jsem to vrátil zpátky.
u klientu je NS5 a deska UBNT u druhého klienta s Jirous Boxem.
je mi jen divné že by u obou klietu nastalo takové zhoršení signálu. Nemuže to být virem?

Gemb píše:
profik píše:pokud naskočí a stihnu ho rozkliknout tak CCQ je velmi nízké - 13% a signal to noise 9 dB, ( druhy taky nic moc, 15 dB) divne ani ani na chvili nezusnate v Registration..pořád se odpojují a připojují na krátký okamžik, ze by se u obou dvou zhorsili do takové míry signal..přitom jsem včechno vyměnil na AP. Trochu se obávám nemůže to byt zavirované ten RB - měl totiž veřejnou adresu a starý firmware, a 433AH..

CCQ 13% tak o com sa tu bavime....mas nieco zle. Ktore ccq je zle rx ci tx na AP? Zla karta, pigtail alebo aj sektorovka. Ak je to u klienta tak vymenit zariadenie za daco nove. Ak su klienti s RB711 nemusime ani dalej pokracovat...
0 x

Gemb

Co je to volna karta? Karta bez zapojenej anteny?
0 x

profik

použil jsem druhou kartičku v RB na kterou jsem samozrejme anténu zapojil. chovalo se to stejně. v kartě to není.
co dál odborníci?

Gemb píše:Co je to volna karta? Karta bez zapojenej anteny?
0 x

Gemb

profik píše:použil jsem druhou kartičku v RB na kterou jsem samozrejme anténu zapojil. chovalo se to stejně. v kartě to není.
co dál odborníci?

Gemb píše:Co je to volna karta? Karta bez zapojenej anteny?

No ja som mieril na to, ako si menil tu kartu resp antenu. Ked si menil antenu tj pigtail bola karta vypnuta ?
Osobne by som takyto stary HW vyhodil prec a dal nove veci. Ci uz MK alebo UBNT lite HW stoji par drobnych. Klientom daj LHG alebo Litebeam AC a na APcko obdobne.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

Tak tak, problémy s 802.11a popřípadě 802.11n single zařízeními bych dnes ani jinak než výměnou za 802.11n dual nebo rovnou 802.11ac zařízení neřešil.
1 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

profik

Vypnul jsem šifrování a klienti v Registration nejakou chvili zustali. Co vy na to?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 6 years ago

Že vůbec neposloucháš dobré rady ostatních, a tak nemá cenu ti dále radit.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 6 years ago

Vypnul jsem šifrování a klienti v Registration nejakou chvili zustali. Co vy na to?

Odmontuj to a odnes ten šrot do kontejneru s eletroodpadem.
Zbytečně komplikuješ provoz ostatním uživatelům pásma.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

profik

K.O. Brzy!

DarkLogic píše:Že vůbec neposloucháš dobré rady ostatních, a tak nemá cenu ti dále radit.
0 x

profik

Taky brzy K.O.

Selič píše:

Odmontuj to a odnes ten šrot do kontejneru s eletroodpadem.
Zbytečně komplikuješ provoz ostatním uživatelům pásma.
0 x