❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Priorita spoje - 2 pojítka

Návody a problémy s konfigurací.
tmc77

Priorita spoje - 2 pojítka

Příspěvekod tmc77 » 17 years ago

Zdravím, řeším následující problém jedna trasa dvě pojítka (jedno 10G a druhé 5.4G) na každém konci píchnuté do RB600. Lze nějak udělat aby data šla prioritně přes ten 10G spoj a teprve až ten nebude stíhat šlo to i přes ten druhý. Nebo je taková myšlenka blbost. Zkoušel jsem bonding, ale to je bud´oba na střídačku nebo záloha takže to neřeší můj problém využívat prvně kvalitnější 10G spoj. Díky za každé nakopnutí správným směrem.
0 x

mika_hakkinen

Příspěvekod mika_hakkinen » 17 years ago

ospf je jedno z mnoha řešení
0 x

tmc77

mika_hakkinen píše:ospf je jedno z mnoha řešení

Díky za radu po ospf jsem pošilhával a doufal, že to s tím nějak půjde. Kdyby se Vám to chtělo trochu rozvést byl bych vděčný. V routingu zatím moc zběhlý nejsem. Není mi mimo jiné například jasná konfigurace okamžiku nasazení druhého spoje. Ten první jede v pohodě cca do 28M FD pak začíná mít PL. Lze nějak nastavit tuto hranici jako okamžik kdy se začnou přenášet data i přes druhý spoj? Protože pokud se ta 10G dostane přes 28M začne chybovat a to už je pozdě. Díky za Váš čas
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

To neuděláš, ale střes se nasadit ospf na spoj co má packet loss :) radím Ti dobře :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

co nejakej typ bondingu ?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Leeonek píše:To neuděláš, ale střes se nasadit ospf na spoj co má packet loss :) radím Ti dobře :D

Já myslím že většina 5Ghz spojů packetloss nemá. A pokud jo tak je něco špatně :)
OSPF je dobrá věc, ale když se něco posere tak člověk neví kde začít
0 x

tmc77

Maxik píše:co nejakej typ bondingu ?

no pokud jsem to spravne pochopil a vyzkousel tak bonding mi bud zalohuje linku A a pri vypadku nasadi linku B (pripadne naopak) a nebo posila data stridave prez A/B takze to neplni tu funkci vyuziti prvne lepsiho spoje A a az pote nasazeni B
0 x

tmc77

honzam píše:
Leeonek píše:To neuděláš, ale střes se nasadit ospf na spoj co má packet loss :) radím Ti dobře :D

Já myslím že většina 5Ghz spojů packetloss nemá. A pokud jo tak je něco špatně :)
OSPF je dobrá věc, ale když se něco posere tak člověk neví kde začít

Packetloss tam neni, ale jen do chvile nez ostatni na tom stozaru zacnou bezhlave preladovat pak jde spoj do kytek. A to se sem tam bohuzel deje. No a jak jsem pochopil tak pres OSFP to asi neudelam.
0 x

qidoRV

Příspěvekod qidoRV » 17 years ago

0 x