setkal se někdy někdo s touto chybou? Vyhazuje to LOG vždy, když se snažím přes WiFi připojit k AP, které je řízeno přes CAPSman. Ještě navíc je divné, že pokud mám CAP, na kterých jsou alespoň dvě různé konfigurace, tak to dělá na AP pouze s jednou a tou samou konfigurací (ale nezávisí na tom, která to je, jednou se to týká jedné, podruhý té druhé)
Kód: Vybrat vše
bridge port received packet with own address as source address probably loopHlásí mi to log, když se snažím připojit na CAP interface. Nejhorší je, že někde to dělá a někde ne. CAPSman mám realizovaný na několika místech a bez problémů to funguje tam, kde jsou větší sítě a je vše rozděleno do VLAN s extra VLANou pro management síťových prvků. Tak jsem totéž zkusil nasadit i na malých domácích sítích ve snaze, eliminovat tento problém, s CRS-125 to zabralo a problém se tím vyřešil. U dalšího zákazníka v následující konfiguraci nikoli.
GW: 951Ui-2nD hlavní brána, intervlan routing, CAPSman, VLAN10 je vlan pro management, VLAN11 je přístupová vlana.
CAPs: 1x RouterBOARD wAP 2nD r2, 2x RBD52G-5HacD2HnD, dohromady tedy 5 CAP interfaců.
Všechny interface jsou na všech zařízeních v bridge, hardware offload zapnutý, STP protokol vypnutý, MNDP vypnuto též všude (STP a MNDP radí hodně lidí v souvislosti s tímto problémem vypínat, ale nezabralo to). Datapath má nastaveno ten jediný bridge, který je v CAPSman, "use tag" a VLAN ID "11".
Někdo nějaký nápad? Vzhledem k tomu, že CRS-125 má trochu jinak nastavení port based VLAN, mohl by být problém v tom, ale při konfiguraci hAP jsem se řídil manuálem... Moc děkuji.