Začínám a chci připojit dva domy na Wi-Fi - za jeden paušál.
Měl by mi tedy stačit jeden RB333 s dvěmi kartami a jeden RB133.
RB333 bude client providera a zárověň AP bridge pro druhý dům a RB133 client.
Je to možné tak udělat? Nebo je efektivnější řešení?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Připojení dvou míst na internet
Mozny to samozrejme je, spis bych doporucil nejakej zabehlejsi HW nez 333 se stale neodladenym systemem. Treba RB532 + RB133, nebo Alix, pripadne stare PC nejlepe s intel chipsetem.
0 x
no.. podla mna je uuuplne zbytocne valit pomerne velke prachy do RB, ked taketo daco mozes poriesit aj s dakymi lacnymi AP a cele ta to vyde omnoho lacnejsie.. a budes to mat aj jednoduchsie co sa tyka nastaveni atd. predsa len ak si zaciatocnik a o sietach nevies nic bude ti doost dlho trvat pokial to vsetko nastavis tak aby to chodilo.. ale to je len moj nazor. neviem aku rozsiahlu budes budovat tu siet, kolko pc a ake mas naroky atd..
0 x
napo píše:no.. podla mna je uuuplne zbytocne valit pomerne velke prachy do RB, ked taketo daco mozes poriesit aj s dakymi lacnymi AP a cele ta to vyde omnoho lacnejsie.. a budes to mat aj jednoduchsie co sa tyka nastaveni atd. predsa len ak si zaciatocnik a o sietach nevies nic bude ti doost dlho trvat pokial to vsetko nastavis tak aby to chodilo.. ale to je len moj nazor. neviem aku rozsiahlu budes budovat tu siet, kolko pc a ake mas naroky atd..
mám 3 děti (3x NAT na torrent) + manželku, tj. i s mým počítačem dohromady 5 kousků, a v druhém domě 2 PC. Chci něco, co bude univerzální a laborování se nebojím, pročítám to tu už týden a myslím, že bych konfiguraci mohl zvládnout.
0 x
Maxik píše:Mozny to samozrejme je, spis bych doporucil nejakej zabehlejsi HW nez 333 se stale neodladenym systemem. Treba RB532 + RB133, nebo Alix, pripadne stare PC nejlepe s intel chipsetem.
o starém PC jsem také přemýšlel, ale asi by to mělo mnohem větší spotřebu než RB.
0 x
p2 bez grafiky mas asi 28W coz neni moc a vykon oproti RB je mnohem vyssi a hlavne ten komp je temer zadarmo 

0 x