❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Do MK nejde vložit skript přes terminál

Návody a problémy s konfigurací.
iTomB

Re: Do MK nejde vložit skript přes terminál

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

mpcz píše:
iTomB píše:
mpcz píše:Možná nic, jen že se mi nedaří převod do dbf nebo jiného standardu. Když je to tak jednoduché, zkus to na vzorku a v případě úspěchu už o tom problému ode mě neuslyšíš. Pokud tě ovšem nepředběhne pan kolega iTomB. Děkuji, mpcz, 03.aug.2018

No pokud te zajima jen IP adresa, tak velmi jednoduse ...
Otevru v notepadu++
zmenim mezeru za TAB
zmenim "address=" za NIC
ulozim a otevru v excelu :D
Nejhorsi jak tu nekdo psal je identifikator.

Nebo to jeste exportovat s pomoci detail.

Dík, no tak to snad nemíníš vážně ... Pokud to bereš takto, ještě bych to mohl diktovat sekretářce, ať to přepíše. mpcz, 3.8.2018

Tak co nas tu zdrzujes z blbejma dotazama, kdy se ti nelibi odpovedi? Si rekni sekretarce :D nejspis umi s PC lip jak ty :D
To co jsem psal, tak se nacte soubor, kde mas IP adresu samostatne v jedne bunce a vse pod sebou. Zkopiruju IP a hovoto ...
Pokud to chces komplexneji, tak si to naprogramuj ;)
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

2mpcz: To máš jako inspiraci, protože jsi říkal někde psal, že takovýhle prográmek tvoříš. Jinak jako vstup to může mít klidne neighbor ze mk. Stačí vyparsovat IP adresu. (třeba triviálně: cat Plocha/sousedi.txt | cut -d"=" -f 3 | cut -d" " -f1 ). Tohle je snad i míň nežli základ, pokud něco chceš vyvíjet.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

LaCosta píše:To je sice pekne, ale odpoved som nedostal. Ako vlastne presne vyzera aktualny vystup a ako by mal vyzerat pre dalsie spracovanie ? Nie som profesional, ale podrobnejsie info by posunulo tuto diskusiu dalej.

Dík, máš to nahoře:
/ip neighbor print file=sousedi.txt terse vytvoří (jakýsi) soubor s daty, který nemá žádnou známou strukturu. Mezi známé typy řadím např. nejznámější strukturu dbf, pevnou šířku, oddělovač, ale i z jiné. Struktura těch Sergejových exportů není žádná nebo zatím mě neznámá. Možná existuje, ale ani zde diskutující ji zde zatím neodhalili. K čemu takový vygenerovaný soubor vůbec může být mi je zatím záhadou. Podle mě vůbec na nic. Leda snad na find řetězce. Sloupce chci samozřejmě všechny, IP adresy mám i bez toho.
Jádro problému: není lepší při exportu dodržet nějaký standard, dokonce by stačilo vůbec něco, pak je import otázkou sekund?
K těm drzým invektivám pgb jen toto: už se to tady jednou řešilo u zakončení řádku, byla spousta plamenných řečí a divných argumentů kolegů, pro které je člověk bez linuxu úplná nula a výsledek:
https://www.root.cz/zpravicky/notepad-v ... nce-radku/
to jen pro případ, abys tady po čase nečetl něco podobného k Tomuto problému ... mpcz, 3.aug.2018
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

LOOL

Struktura je jednoznacne znama. Kazdy zaznam je na vlastnim radku a obsahuje vice atributu, kde atribut se sklada z:
1. Jmeno atributu
2. =
3. hodnota ukoncena dalsim atributem (slovo=)

Co je na tom nejasneho? :D to je jasna struktura :D Nebo si to vytahni ne s terse, ale detail :D, hodnota bude bud 1 slovo, nebo bude v ""
0 x

mpcz

iTomB píše:
mpcz píše:
iTomB píše:
No pokud te zajima jen IP adresa, tak velmi jednoduse ...
Otevru v notepadu++
zmenim mezeru za TAB
zmenim "address=" za NIC
ulozim a otevru v excelu :D
Nejhorsi jak tu nekdo psal je identifikator.

Nebo to jeste exportovat s pomoci detail.

Dík, no tak to snad nemíníš vážně ... Pokud to bereš takto, ještě bych to mohl diktovat sekretářce, ať to přepíše. mpcz, 3.8.2018

Tak co nas tu zdrzujes z blbejma dotazama, kdy se ti nelibi odpovedi? Si rekni sekretarce :D nejspis umi s PC lip jak ty :D
To co jsem psal, tak se nacte soubor, kde mas IP adresu samostatne v jedne bunce a vse pod sebou. Zkopiruju IP a hovoto ...
Pokud to chces komplexneji, tak si to naprogramuj ;)

No to je přece jasné, čekám na tu správnou. Co je na tom divného? mpcz, 3.aug.2018
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

lol, kdyby jsi mpcz raději poděkoval že ti někdo odpovídá a že i další lidi tě někam směřují a dávají ti věcné připomínky. Tohle nemá cenu. Jinak mi je jedno v čem vyvíjíš, když to umíš.
0 x

mpcz

iTomB píše:LOOL

Struktura je jednoznacne znama. Kazdy zaznam je na vlastnim radku a obsahuje vice atributu, kde atribut se sklada z:
1. Jmeno atributu
2. =
3. hodnota ukoncena dalsim atributem (slovo=)

Co je na tom nejasneho? :D to je jasna struktura :D Nebo si to vytahni ne s terse, ale detail :D, hodnota bude bud 1 slovo, nebo bude v ""

Dík, no to je sice velice neobvyklá struktura, spíše ne záměr, ale náhoda, ale myslím, že hlavu a patu má. Zkusím to převést do reálu. mpcz, 3.aug.2018
0 x

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 7 years ago

Len priklad kde si nacitas vystup v terse tvare, odstranovac uvodzovek je tam preto lebo novsie verzie ho uz zacali davat. Ide to napisat krajsie, naladovat to ako variables napr cez IFS, ale komu sa chce :) Ten txt je tvoj file z MT, zbytok si dopln ak chces dalsie udaje, a je to v csv formate ak si pamatam ako ma vyzerat.

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash

# Terse neighbors parser

echo "id;ip;mac;ident;platform;version"

while read vars; do
  id=$(echo $vars | cut -c1)
  ip=$(echo $vars | cut -d " " -f3 | cut -d "=" -f 2 | tr -d '"')
  mac=$(echo $vars | cut -d " " -f5 | cut -d "=" -f 2 | tr -d '"')
  ident=$(echo $vars | cut -d " " -f6 | cut -d "=" -f 2 | tr -d '"')
  platform=$(echo $vars | cut -d " " -f7 | cut -d "=" -f 2 | tr -d '"')
  version=$(echo $vars | cut -d " " -f8 | cut -d "=" -f 2 | tr -d '"')
  echo "$id;$ip;$mac;$ident;$platform;$version"
done < neighexport_terse.txt

Ako delimiter som dal ;

Je to hardcoded, nepocita so zmenou poradia :D, pripadne pridanie dalsej premennej, ale slo by to osetrit ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

ip neighbors je přístupný přes snmp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 7 years ago

Tak to neni problem nacitat cez snmpget namiesto suboru ... ono asi nie je nic z toho problem, ale ...
0 x

mpcz

Ano, možná by vše šlo ošetřit, ale už teď je doufám jasné, že pokud by Sergej použil standardní formát souboru s oddělovači nebo pevnou šířkou, bylo by to na jeden klik a příkaz:
APPEND FROM sousedi.txt TYPE sdf
místo koplikovaných podmínek při zpracování by to vyřešil na jeden klik a bez jakýchkoliv problémů a berliček, které v příští verzi zase možná nebudou fungovat. V jeho souboru bohužel někdy dochází i k úplnému vynechání některých položek, což nám posunuje sloupce, a to komplikuje situaci až do nepoužitelnosti. Předpokládám, že i konvertory v Linuxu, který bych rád vynechal, situaci asi neřeší. Také neustále opakování názvu všech sloupců v každé větě stále dokolečka podstatně zvyšuje rozměr souboru a to se mi zdá úplně zbytečné. Jsem přesvědčen, že jeho generovaný soubor nikdo nikdy v tomto tvaru k ničemu nepoužil. Hlasuji pro změnu a to nejen zde, ale i u tabulek wireless scanu, tabulky bytes, které trpí podobnou, ne-li horší vadou. mpcz, 3.aug.2018
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

mám takovej dojem že poslední dobou piješ krev totálně všem.

Terminál neslouží k vyčítání dat ale k vzdálené textové konfiguraci a proto je na to uzpůsobena aby člověk to dokázal přečíst. Pokud chci číst strojově tak je tu SNMP a nebo API. Nevymejšlej p*čoviny.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

No to je možné. To ovšem stále neznamená, že nemám pravdu.
Tu poznámku o terminálu vůbec nechápu. V MKT si legálním a standardním příkazem vyexportuji soubor, který chci použít pro další zpracování, přetáhnu k sobě a zjistím, že je nepoužitelný. Kromě toho zpackaného souboru nevidím chybu z mé strany. mpcz, 3.aug.2018
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

No vždyť ano. Jenom to holt není čárka ani bodkočiarka, ale mezera.
mpcz píše:... pokud by Sergej použil standardní formát souboru s oddělovači ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

ludvik píše:No vždyť ano. Jenom to holt není čárka ani bodkočiarka, ale mezera.
mpcz píše:... pokud by Sergej použil standardní formát souboru s oddělovači ...

Nemůžu to považovat za legální oddělovač, když se mezery vyskytují i v datech. A za druhé, někdy sloupec vynechá úplně. Tím se to celé rozhodí. Tobě import založený na těchto předpokladech funguje správně? mpcz, 3.aug.2018
0 x