❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Do MK nejde vložit skript přes terminál

Návody a problémy s konfigurací.
pgb

Re: Do MK nejde vložit skript přes terminál

Příspěvekod pgb » 6 years ago

Umím, nauč se alespoň základní programování pro práci s textem. Psát ti to na míru nebudu. Je to primitivní, nauč se to. Hledej awk, sed, cut, echo, práci s proměnýma .... bash/perl je tvůj kamarád.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 6 years ago

mpcz píše:Bezva, děkuji, databázi mám, nepíši, že nemám. Dotaz ale zněl, jak ten soubor vzniklý z:
/ip neighbor print file=sousedi.txt terse
přetvořím do dbf, popř. excel, csv atd., což jsou standardní databázové soubory. (Nyní) nic jiného. Umíš? Každý normální člověk, který generuje data, má jasný popis struktury. I banky ho mají daný a zveřejněný mezinárodně a konverze je bez problémů. Děkuji. mpcz, 3.aug.2018

Staci blbej notepad ;) Pak treba doladit v excelu. Nebo si to spravnej ITak preformatuje v linuxu :D
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Zkus to a pak napiš. A když nevíš, tak nepiš vůbec. Děkuji. mpcz, 3.aug.2018
0 x

iTomB

mpcz píše:Zkus to a pak napiš. A když nevíš, tak nepiš vůbec. Děkuji. mpcz, 3.aug.2018

Ano mas to nejdriv vyzkouset a pak sem pis :D
0 x

mpcz

Už to zkouším 2 dny. Přiznám se. Bez úspěchu. Tak píši. Tak jsi na řadě. Ukaž se. Databázi 860 řádku via notepad a následně Excel. Nevěřím, ale těším se. Součástí výsledku by měl být i strávený čas. Pro srovnání: normální denní konverze 2x tak dlouhé banky trvá 2 sec. a je to na jeden klik. mpcz, 3.aug.2018
Naposledy upravil(a) mpcz dne 03 Aug 2018 12:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Co je na terse výpisu divného? je to proměnná=hodnota tak kde je problém? Akorát tedy hodnotu mohli mít v uvozovkách... to je pravda
0 x

mpcz

Možná nic, jen že se mi nedaří převod do dbf nebo jiného standardu. Když je to tak jednoduché, zkus to na vzorku a v případě úspěchu už o tom problému ode mě neuslyšíš. Pokud tě ovšem nepředběhne pan kolega iTomB. Děkuji, mpcz, 03.aug.2018
0 x

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 6 years ago

Je nejaky konkretny dovod pre pouzitie excelu pripadne csv ? Presiel som to od zaciatku, ale nejak to nechapem. Na toto predsa staci klasicky plain stlpcovy vystup a medzera ako delimiter napr. pre cut/awk. Ako laik by si to mal zvladnut za pol dna. Inak terse by sa dalo parsovat perlom ako samotny konfiguracny typ, takze staci len vypisovat premenne, ale to asi komplikujem :)
0 x

mpcz

Zkus to a napiš. Když jsi profesionál, určitě to máš za chvilku. Děkuji. mpcz, 3.aug.2018
0 x

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 6 years ago

To je sice pekne, ale odpoved som nedostal. Ako vlastne presne vyzera aktualny vystup a ako by mal vyzerat pre dalsie spracovanie ? Nie som profesional, ale podrobnejsie info by posunulo tuto diskusiu dalej.
0 x

pgb

mpcz => chováš se strašně povýšeně jako i...., trochu se nad tím zamysli

Co z těch neigboru chceš tahat? interface je jasně oddělena mezerou, ipka je jasně oddělena mezerou, mac adresa je oddělená mezerou, platforma, verze, jedine v čem je mini komplikace problém s načtením je jméno, protože se v něm může vyskytovat mezera, ale zase je to jednoznačně identifikováno mezi řetězcem "identity=" a "platform=". Vytáhneš to do proměných a uděláš s tím co chceš.

Tohle zvládne snad i ten nejhorší programátor. Tak se snaž sám.
0 x

iTomB

mpcz píše:Možná nic, jen že se mi nedaří převod do dbf nebo jiného standardu. Když je to tak jednoduché, zkus to na vzorku a v případě úspěchu už o tom problému ode mě neuslyšíš. Pokud tě ovšem nepředběhne pan kolega iTomB. Děkuji, mpcz, 03.aug.2018

No pokud te zajima jen IP adresa, tak velmi jednoduse ...
Otevru v notepadu++
zmenim mezeru za TAB
zmenim "address=" za NIC
ulozim a otevru v excelu :D
Nejhorsi jak tu nekdo psal je identifikator.

Nebo to jeste exportovat s pomoci detail.
0 x

pgb

2 mpcz: nejsem programátor, spíš skriptař, tohle jsem vytvořil asi za 4-5 hodin i s malou znalostí programování. To aby jsi měl motivaci.

Pro ostatní: to video je naprosto nezáživné a ukazuje jak si aktualizuji UBNT/MK zařízení.
https://www.youtube.com/watch?v=spXSBDfzuOQ&feature=youtu.be
0 x

mpcz

iTomB píše:
mpcz píše:Možná nic, jen že se mi nedaří převod do dbf nebo jiného standardu. Když je to tak jednoduché, zkus to na vzorku a v případě úspěchu už o tom problému ode mě neuslyšíš. Pokud tě ovšem nepředběhne pan kolega iTomB. Děkuji, mpcz, 03.aug.2018

No pokud te zajima jen IP adresa, tak velmi jednoduse ...
Otevru v notepadu++
zmenim mezeru za TAB
zmenim "address=" za NIC
ulozim a otevru v excelu :D
Nejhorsi jak tu nekdo psal je identifikator.

Nebo to jeste exportovat s pomoci detail.

Dík, no tak to snad nemíníš vážně ... Pokud to bereš takto, ještě bych to mohl diktovat sekretářce, ať to přepíše. mpcz, 3.8.2018
0 x

mpcz

pgb píše:2 mpcz: nejsem programátor, spíš skriptař, tohle jsem vytvořil asi za 4-5 hodin i s malou znalostí programování. To aby jsi měl motivaci.

Pro ostatní: to video je naprosto nezáživné a ukazuje jak si aktualizuji UBNT/MK zařízení.
https://www.youtube.com/watch?v=spXSBDfzuOQ&feature=youtu.be

Děkuji, trošku mimo problém. Tedy asi, protože tam nic není velice vidět. mpcz, 3.aug.2018
0 x