❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UPS jakou ....
Re: UPS jakou ....
[je to dane konstrukciou, neda sa len tak jednoducho nieco vymenit. ano, je to za urcitych okolnosti malo.bude k dispozicii aj verzia 2A mozno aj 4A. len keby toho casu bolo viac...... co tym chces vlastne napajat?
0 x
ALIX zatial s jednou wlan kartou, ale mam aj miesta kde su napr 3 APcka /Wline 3000/ a radsej by som ich napajal z jedneho zdroja ako robit zalohovanie 3x
0 x
Robert píše:ALIX zatial s jednou wlan kartou, ale mam aj miesta kde su napr 3 APcka /Wline 3000/ a radsej by som ich napajal z jedneho zdroja ako robit zalohovanie 3x
ALIX to zvladne s 2 kartami, ale je to tak akurat dost. 3apcka su uz na tento maly zdroj privela. Na margo toho ci sa niekomu zda ze 0.4 A je malo alebo nie.
mam tento zdroj http://www.eurosat.cz/496-ps-817.html . zda sa niekomu ze 1,75 A je nic moc? tak pozrite sem:
http://www.sanynet.sk/other/IMG_0214.JPG
http://www.sanynet.sk/other/IMG_0221.JPG
http://www.sanynet.sk/other/IMG_0226.JPG
"taha" to 2x ovis 5000, 1x RB532 s 2 CM9, 1x AirCA8, 1x 8 port switch, 1x AWAP 608 !! uptime ovisov 488 dni ! RB532 273 dni ! vsetko od vtedy ako sa to instalovalo.
Este stale sa Vam vidi 1,75 A malo?
PS: doba zalohovania cca 5 hodin
0 x
menge píše:
"taha" to 2x ovis 5000, 1x RB532 s 2 CM9, 1x AirCA8, 1x 8 port switch, 1x AWAP 608 !! uptime ovisov 488 dni ! RB532 273 dni ! vsetko od vtedy ako sa to instalovalo.
Este stale sa Vam vidi 1,75 A malo?
PS: doba zalohovania cca 5 hodin
Co se děje při naprostém poklesu baterky? Máš udělaný nějaký odpojovač?
0 x
LT.CLOUD píše:Co se děje při naprostém poklesu baterky? Máš udělaný nějaký odpojovač?
Bohuzial tento zdroj (PS-817) nema odpojovac baterie. V kratkom case ho nahradim vlastnym vykonejsim zdrojom, ktory ma vsetky ochrany, samozrejme aj ochranu baterky.
0 x
menge píše:Nejake zdroje by sa este nasli. ak chces doklad tak + DPH + postovne
Dobrý den, jsou k dispozici ještě popisované UPS na routerboardy?
(Jsem z ČR)
0 x
-
Ja ted budu delat zalohovani domaciho routeru RB192ky nevyuzitym zdrojem ze zabezpecovacky do kteryho hodim 7AH 12V akec, ma to az 2A takze uplne pohodicka. Prijde me ze delat to pres UPS je plytvani prostredky a ukazuje to spis neschopnost majtele vymyslet/udelat/koupit neco specifickyho
0 x
czatlantis píše:Ja ted budu delat zalohovani domaciho routeru RB192ky nevyuzitym zdrojem ze zabezpecovacky do kteryho hodim 7AH 12V akec, ma to az 2A takze uplne pohodicka. Prijde me ze delat to pres UPS je plytvani prostredky a ukazuje to spis neschopnost majtele vymyslet/udelat/koupit neco specifickyho
12V 7Ah baterie stojí pod 500k, to není moc. Já mám zkušenosti že mi obyčejné UPS na počítače, v případě routerboardů a i jiných zařízení zničili adaptéry. Prostě to tak 5 minut jelo a pak už ani Voltík z toho nešel. Nevím čím to může být...
0 x
A jaky adaprer spinany ci s normalnim trafem ? V pripade normalniho by to mohlo byt tim ze UPS nedrzi frekvenci 50hz, an spinanej to nemuze mit vliv, osobne mam UPSek v provozu dost a problem nikdy zadny, zmeril bych si vystupni napeti muze byt blbe serizena a muzes tam mit treba 250 V atd. Vetsinu nasich UPS jsem ziskal jako vadne takze jsem je opravoval a serizoval ale u nove by se to stat nemelo.
0 x
Maxik píše:A jaky adaprer spinany ci s normalnim trafem ? V pripade normalniho by to mohlo byt tim ze UPS nedrzi frekvenci 50hz, an spinanej to nemuze mit vliv, osobne mam UPSek v provozu dost a problem nikdy zadny, zmeril bych si vystupni napeti muze byt blbe serizena a muzes tam mit treba 250 V atd. Vetsinu nasich UPS jsem ziskal jako vadne takze jsem je opravoval a serizoval ale u nove by se to stat nemelo.
Netuším co to bylo jestli spínané či nespínané, byli to obyčejné originální adaptéry - jeden od 5portového switche Edimax (byl starý 16měs) a druhý od WA2204 (nová). Oba na UPS chcíply. Té UPS jsem se tehdy zbavil, a právě na tomto základě se bojím koupit nějaké UPS na routerboardy že mi to zase zničí adaptéry.
0 x
u switche urcite nebyl spinanej zdroj, je mozny ze nebyla uplne v poradku a mela bud vyssi napeti na vystupu nebo i frekvenci, tve reseni je idealni zbavit se toho 

0 x
Maxik píše:u switche urcite nebyl spinanej zdroj, je mozny ze nebyla uplne v poradku a mela bud vyssi napeti na vystupu nebo i frekvenci, tve reseni je idealni zbavit se toho
Já sem to UPS měřil mulimetrem a celkem jsem se divil - když byl plně nabitý měl tak 250V, když jsem na to připojil prodlužku a na ni stolní lampu asi se 40W žárovkou, pokleslo to na cca 215V, když sem připojil ještě další lampu tak to kleslo na 195V.... atd. Nevím jestli to takoto dělaj všechny.... zkoušel sem měřit jen tento z.z. ...
0 x
Vetsinou je ten vystup dost tvrdy ale 250 je teda dost, 210-230 je ok. Naposled jsem spravoval APC 1400VA naprazdno 230V, 200W zarovka 230 presne a opalovaci pistole na 800W 225V bylo to APCcko. Je mozny ze ta tva ups nebyla uplne v poradku 250V je uz opravdu dost, kdyz je to min vadi to rozhodne mene nez vyssi napeti.
0 x
Maxik píše:Vetsinou je ten vystup dost tvrdy ale 250 je teda dost, 210-230 je ok. Naposled jsem spravoval APC 1400VA naprazdno 230V, 200W zarovka 230 presne a opalovaci pistole na 800W 225V bylo to APCcko. Je mozny ze ta tva ups nebyla uplne v poradku 250V je uz opravdu dost, kdyz je to min vadi to rozhodne mene nez vyssi napeti.
Takže má mít vždy nějaké to rozmezí o kterém píšete, ten co sem měl byl vadný?
Já sem měl taky na to podezření že by byl vadný. Pro příště, kdyby se to opakovalo to dám na reklamaci. V takovém případě tam uvést hodnoty měření jako Vy výše?
0 x
Jasne klidne jim napis ze jsi nameril 250 a vic na vystupu a ze od toho odeslo chranene zarizeni coz se ti nelibi. U site ma ten dojem CEZ uvadi -10 a +5% odchylku ktera je v norme, jak je to u UPS nevim ale v rozumnem rozmezi max 235 - 240V vic uz muze byt pro nektera zarizeni nezdrave, mene nevadi kdyz bude treba i 200 nevadi, obyc trafa budou mit o neco mene na vystupu, spinane si to dorovnaji.
0 x