Ahoj přátelé rád bych se s Vámi podělil o jeden zajímavy problém. Mam MK 2.9.xx a asi tak po 2měs. provozu mi začal blbnout Winbox a to tak, že při prihlášení se mi okno zobrazilo tak na 1-2s a bez erroru spadlo. Dělalo to na více PC.
Hovoril jsme s Jalim a on mi dal pár rad jako velký trafik atd..
Tak jsem to vyresil jednoduše, došel jsem k MK a odpojil ho od sítě. Restartoval a ono opet nic. Udelal jsem upgrade na 2.9.11 a opet nic stale se mi okno ukazalo tak na 1-2sec.
Uz jsem byl bezradný a tak jsem se náhodou behem tech 2sec pokusil zavřít okno, které se mi ve Winboxu zobrazovalo a to byl SQ, po několi pokusech se mi to podařílo stihnout zavřít ho křížkem a bylo po problémech, nejednou Winbox začal šlapat na všech PC co jsme testoval.
Nevím jak se to stalo, ale to pomohlo.
Nápádá Vas někoho čim to mohlo být.
Ahoj Jirka
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Winbox - problém
Winbox - problém
0 x
ak sa potrebujem pripojit odnekadial inakadial ako z eth, pouzivam ssh tunel.
otvorim si ssh spojenie na mikrotik a potom cez tunel na loobpbacku sa napojim cez winbox. okrem toho ,ze je potom jedno odkial ides,, je to aj bezpecne.
otvorim si ssh spojenie na mikrotik a potom cez tunel na loobpbacku sa napojim cez winbox. okrem toho ,ze je potom jedno odkial ides,, je to aj bezpecne.
0 x
Steebe:
pracujem vo velkej korporacii ,kde von ide len ssh a par vyvolenych portov. 8291 medzi ne nepatri
)
takze sa na mikrotik prihlasim cez putty s tymito nastaveniami :
v polozke SSH -> tunels
-> source port je 8291
-> destination 127.0.0.1:8291
typ tunelu Local.
tieto nastavenia mam savenute ako session ,takze sa prihlasim na mikrotik a tym padom mam vytvoreny tunel. staci potom uz len spustit WinBox na adresu 127.0.0.1 a uz to bezi .
)
pracujem vo velkej korporacii ,kde von ide len ssh a par vyvolenych portov. 8291 medzi ne nepatri

v polozke SSH -> tunels
-> source port je 8291
typ tunelu Local.
tieto nastavenia mam savenute ako session ,takze sa prihlasim na mikrotik a tym padom mam vytvoreny tunel. staci potom uz len spustit WinBox na adresu 127.0.0.1 a uz to bezi .

0 x
gooseSK píše:Steebe:
pracujem vo velkej korporacii ,kde von ide len ssh a par vyvolenych portov. 8291 medzi ne nepatri)
v polozke SSH -> tunels
-> source port je 8291
typ tunelu Local.
tieto nastavenia mam savenute ako session ,takze sa prihlasim na mikrotik a tym padom mam vytvoreny tunel. staci potom uz len spustit WinBox na adresu 127.0.0.1 a uz to bezi .)
Teda, to je bomba. To by me nenapadlo.

0 x
======================
...jsem nejvetsi lama na svete....
...jsem nejvetsi lama na svete....
sub_zero píše::) taky pridam svoji trosku do mlyna..
Ja se winboxen nepripojim z jineho rozhrani, nez z eth.wlan1 beru connectivitu a wlan2 mam s eth do bridge. Pokud se chci pripojit z nejakeho PC, ktery je pripojen na wlan2,tak mi to napise "connection time out port 20561".
..to moje zkusenost..![]()
a ja som mal podobny problem a zistil som ze ked sa pripajam ako klient toho Mikrotiku tak musim zasat jeho Ip adresu a ide to
0 x
Ahojte
mam problem sa pripojit na hocijaky mikrotik cez MAC adresu, winbox sa sice spusti, ale hned mi napise "disconnected"
ked ma mikr. na eth nejaku IP adresu tak to nieje problem, lebo dam pripojit winbox na IP, ale ked tam nieje ziadna IP adresa
tak sa tam neviem dostat. Vie mi niekto poradit ako na to alebo v com je problem?
Dik Jano
mam problem sa pripojit na hocijaky mikrotik cez MAC adresu, winbox sa sice spusti, ale hned mi napise "disconnected"
ked ma mikr. na eth nejaku IP adresu tak to nieje problem, lebo dam pripojit winbox na IP, ale ked tam nieje ziadna IP adresa
tak sa tam neviem dostat. Vie mi niekto poradit ako na to alebo v com je problem?
Dik Jano
0 x
trochu to tu ozivim.. winbox se mi zacal pekne srát. je jedno jaka verze, spustim jej, naimportuji drive ulozeny adress list. ukoncim winbox. spustim jej, hle adress list prazdny.
uplne nevnimam vocogo. Zacalo to znicehonic...pak reinstalace systemu z jienho duvodu, pote chvili ok a ted opet ten samy problem. Navic se mi zacaly po pripojeni k nejakemu RBcku zjevovat soubory ,ktere jsem nikdy nevidel a jsou zjevne stahovany z RBcka ke kteremu se pripojuji...jako napr. advtool.dll,advtool.crc,roteros.crc,dll apod.
co je toto za haluz ?
PW
uplne nevnimam vocogo. Zacalo to znicehonic...pak reinstalace systemu z jienho duvodu, pote chvili ok a ted opet ten samy problem. Navic se mi zacaly po pripojeni k nejakemu RBcku zjevovat soubory ,ktere jsem nikdy nevidel a jsou zjevne stahovany z RBcka ke kteremu se pripojuji...jako napr. advtool.dll,advtool.crc,roteros.crc,dll apod.
co je toto za haluz ?

PW
0 x
- midnight_man
"clear the cache, delete all the mikrotik winbox files from the "appdata" folder and also re-download the winbox.exe file from the router. disable antivirus as it can corrupt it"
0 x
Ahoj, rád bych oživil téma.
nemůžu se dostat přes winbox do všech RB kromě gateway. Když poklikám na ip nebo mac v seznamu, tak jediné co se stane je nápis Logging in …. a ten tam je pořád a nic se nespojí. Přes Telnet se spojím normálně. Přes winbox se dostanu taky pokud použiju IP jiného než vstupního interface. Je divné, že všechno chodilo ještě do minulého týdne v pohodě a teď nic.
Nějaká rada?
Dík
nemůžu se dostat přes winbox do všech RB kromě gateway. Když poklikám na ip nebo mac v seznamu, tak jediné co se stane je nápis Logging in …. a ten tam je pořád a nic se nespojí. Přes Telnet se spojím normálně. Přes winbox se dostanu taky pokud použiju IP jiného než vstupního interface. Je divné, že všechno chodilo ještě do minulého týdne v pohodě a teď nic.
Nějaká rada?
Dík
0 x