❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

data from unknown device xx:xx:xx:xx:xx:xx, sent deauth

Návody a problémy s konfigurací.
stefi_black
Kontaktovat uživatele:

data from unknown device xx:xx:xx:xx:xx:xx, sent deauth

Příspěvekod stefi_black » 17 years ago

13:42:10 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:E0:A0:D8:84, sent deauth
13:42:10 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:E0:A0:D8:84, sent deauth
13:44:48 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:D2:8E:3B:A4, sent deauth (5 events suppressed, 3 deauths
suppressed)
13:48:29 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:E0:A0:DA:D8, sent deauth
13:48:29 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:E0:A0:DA:D8, sent deauth

Muzete me nekdo prosim rici, co presne znamenaji tyto hlasky?? Mam skoro na vsech AP a to plne logy s ruznyma MAC adresama cca po 5min. Celkem me to znepokojuje a lidi tvrdi, ze se dost zhorsila odezva na AP. Na AP nepouzivam Access Control, jen jsou MAC adresy zapsane v Access listu pro snadnejsi orientaci v Registration table.

Uz vazne nevim co s tim?! Poradte prosim!
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

obecne te muzu odkazat na http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_Debug_Logs
jinak tohle (co jsem vypozoroval - nemusi byt pravda) se u nas objevuje v logu napr. po resetu wlan karty (zmena nastaveni, ...) - asi to nepobere castecna data a nechape, co s nema. mohlo by to byt i zarusenim ... (opet ale opakuju - jen muj subjektivni nazor, muzete ho klidne vyvratit :wink: )
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

Todle jsem take procital, ale celkem jsem nepochopil, co to zpusobuje a jak to eliminovat?
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

stefi_black píše:Todle jsem take procital, ale celkem jsem nepochopil, co to zpusobuje a jak to eliminovat?

jake mas na techto clientech signaly? (nejake zaruseni? co treba zmena kanalu, pokud je prostor?)
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 17 years ago

stefi_black píše:13:42:10 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:E0:A0:D8:84, sent deauth

Muzete me nekdo prosim rici, co presne znamenaji tyto hlasky?? Mam skoro na vsech AP a to plne logy s ruznyma MAC adresama cca po 5min. Celkem me to znepokojuje a lidi tvrdi, ze se dost zhorsila odezva na AP. Na AP nepouzivam Access Control, jen jsou MAC adresy zapsane v Access listu pro snadnejsi orientaci v Registration table.

Uz vazne nevim co s tim?! Poradte prosim!

Musíš experimentovat s nastavením wifi karty.
Taky se mi tyto záznamy objevovaly v LOGu a měl jsem nastavenou pevnou rychlost komunikace 5,5 a 11Mbit
Když jsem nastavil rychlost na AUTO tak toto už nenaskakuje.
Zkus změnit výkon, rychlosti, komunikační kanál, .... prostě postupně změň parametry a uvidíš.
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

Kartu mam na 2.4Ghz-B, rate i tx power je v defaultu, signaly klientu pod -70dBm .. naskenuju v okoli jen 2 site, kanal mam mimo ne a presto mam plnej log techto hlasek. Opakuji, ze to neni jen jedno ap, ale delam mi to snad na vsech. Kde je zakopanej pes??
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

stefi_black píše:Kartu mam na 2.4Ghz-B, rate i tx power je v defaultu, signaly klientu pod -70dBm .. naskenuju v okoli jen 2 site, kanal mam mimo ne a presto mam plnej log techto hlasek. Opakuji, ze to neni jen jedno ap, ale delam mi to snad na vsech. Kde je zakopanej pes??

Antena se spatnym psv a pusteny vykon naplno? Zkus stahnout vykon. Mas spravne asi polarizace, ze jo?
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

PSV tezko rict.. nemam cim zmerit.. vykon kdyz snizuju .. zadna zmena.. porad plne logy. Antena je vsesmer.. takze vertikalni pol. (zas tak blby nejsem)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

stefi_black píše:PSV tezko rict.. nemam cim zmerit.. vykon kdyz snizuju .. zadna zmena.. porad plne logy. Antena je vsesmer.. takze vertikalni pol. (zas tak blby nejsem)

Nerikam, ze jsi blby, ale musime vedet vsechno, abychom tomu molhli prijit na kloub.

Co to mas za karty?
0 x

stefi_black
Kontaktovat uživatele:

V poradku.

Pouzivam jak CM9, tak R52 .. dela to na obou :(
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

stefi_black píše:V poradku.

Pouzivam jak CM9, tak R52 .. dela to na obou :(

Nemas pobliz toho klienta co zlobi nejakou plechovou strechu od ktere by se treba odrazel signal ? Nebo to delaji postupne vsichni klienti ?
0 x

tovarnik

Příspěvekod tovarnik » 17 years ago

ted se mi to objevuje na jednom MT...

konfigurace: PC router FW 2.9.46
2.4G (Trendnet TEW-503PI (Atheros AR5413))
IP: 10.0.0.1/25

na druhe strane ASUS WL500gP s IP 10.0.0.3/25 v bridge modu
vzdalenost: 100m
v dome rozvod UTP

MAC odpovida routeru jednoho z uzivatelu...

neporadi nekdo?
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

tak dnes to delalo i ume asi na 3ch ap, furt se odpojujou a pripojujou klineti po zmnene kanalu vzdy chvyli ok, vzhelem k tomu ze to je na vice ap tak to je zvlastni.
0 x

FE501
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FE501 » 17 years ago

mohlo by to taky dělat když se v blízkosti oběví nějaký script kiddies zjistí si mac adresy asociovaných klientů a pak si hrajou.. to by odpovídali ty odezvy a i ty logy..
0 x

jonescz

Příspěvekod jonescz » 17 years ago

Ahoj,

mam taky ten stejnej problem a nepomohla zmena kanalu, ani zmena MAC ani zmena SSID ani nic jinyho :)
0 x