Síť je složena z dvou RB3011, které jsou vzájemně propojeny v rámci budovy (jedná se o dvě kanceláře, které nejsou úplně vedle sebe, propojení metalikou), první RB tvoří síť, DHCP, vpn... druhý RB je prakticky jen switch (porty v bridgi). Na síti mám síťový plotter (Canon ipf850) připojený do druhého RB. Do verze 6.41xx všechno fungovalo bez problémů, všechny počítače mohli tisknout na plotter bez problémů.
Po upgradu obou RB se stalo to, že plotter přestal fungovat a začal tisknout blbosti.
Plotter se na zkoušku přestěhoval a zapojil do prvního RB, a zase tiskne bez problémů.
Plotter připojím zase do druhého RB, a zase tiskne blbosti.
Plotter napojím zpět do prvního RB, a zase bez problémů.
Teď se podívejte na tuto fotku - na levo je ukázka tisku přes první RB (všechno OK), na pravo je tisk přes druhé RB (úplné nesmysly).
Pozval jsem si na návštěvu pána z Canonu, co nám tu drží servis na zařízení, zkusil diagnostiku, hard reset plotteru, přeinstalaci ovladačů, radil se... a označil to jako chybu na síti, a že to nikdy v životě neviděl.
Mohl by mi někdo vysvětlit, jak může síťové zařízení (plotter, resp. jako hloupá tiskárna kterých je na síti bezpočet) ovlivňovat tisk s tím, kam je zrovna připojeno? Zkoušel jsem pochopitelně zkontrolovat vedení, změnu zásuvky, jinou datovou zásuvku, ...ale nic nepomohlo. Pomohlo jedině to, že mám plotter zapojený do prvního RB s tím, že nechápu, že to půl roku funguje bez problémů a najednou toto... Vždyť když někdo pošle job k tisku do tiskárny ve formě dat, nemůžou se po cestě zdeformovat na něco takového... nebo se pletu?