❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB333 - RB133 MK v3,1 5ghz spoj sa stale reasociuje
-
RB333 - RB133 MK v3,1 5ghz spoj sa stale reasociuje
Mam rb333 oproti nemu rb133 v 5ghz a stale to tu 133ku reasociuje , stale sa odpaja po par sekundach . Signal na oboch stranach okolo -72 , kraty su tam R52ky je to spoj na 6km AP klient . Co to moze robyt , nemoze to byt tou akoze stable mk 3,1 ?
0 x
-
A pritom ked som to skusal na stole tak to slo ok 

0 x
Zkus tam dat natvrdo rychlost anebo zmen kanal. zkontroluj preamble a pripadne prehod na long, cas na kalibraci a pripadne prideleni IP na dhcp. 

0 x
Bobos
-
Skusal som fixnut richlosti ale toto nepomaha , zmena kanalu nepomaha preamble tiez nie . Cas na kalibraciu, kde sa to nastavuje a ako to trebanastavit ? Neviem co by stym mal DHCP . On sa odpoji a znovu sa pripoji a takto sa to opakuje donekonecna .
0 x
ja pouzivam verzi 2,9 Kalibrace je v polozce advance ja mam nastaveno 1min. jeste zkus on fail retry time prodlouzit na vic jak defaultnich 100ms. polaritu mas u anten spravne? bios na 133 mas novej? jeste ti muze nekdo palit primo do anteny. v jakem to mas modu wds, ap-station, nstreme? co mas za napajeci adapter? neni na stozaru nejake dalsi zarizeni (ant. zesilovac), je uzemenej stozar? no na zacatek dost na testovani 

0 x
Bobos
-

0 x
-
bios version v konzole: system/routerboard/print
zkus jeste cvicne snizit vykon at se dostanes mezi 78 az 75 -db, odstup signal sum je perfektni. mozna na tu 333 dat ver. 3,1 vic asi jiz neporadim. nemam tuseni jak to mas nastavene ale pokud mas na jedne strane AP a na druhe station v dhcp client tak koukni na ten cas prirazeni ip pripadne ji fixni na static. ty puvodni zdroje 18w obcas rusili tak to otestuj na jinem pokud se tam dostanes. v logu ti pise po restartu kdy se asociuje presne co? mam na mysli radek k wifi pred reasociaci. skoukni jeste to uzemeni stozaru na obou stranach ale ma invence jiz konci
zkus jeste cvicne snizit vykon at se dostanes mezi 78 az 75 -db, odstup signal sum je perfektni. mozna na tu 333 dat ver. 3,1 vic asi jiz neporadim. nemam tuseni jak to mas nastavene ale pokud mas na jedne strane AP a na druhe station v dhcp client tak koukni na ten cas prirazeni ip pripadne ji fixni na static. ty puvodni zdroje 18w obcas rusili tak to otestuj na jinem pokud se tam dostanes. v logu ti pise po restartu kdy se asociuje presne co? mam na mysli radek k wifi pred reasociaci. skoukni jeste to uzemeni stozaru na obou stranach ale ma invence jiz konci

0 x
Bobos
-
Pise to v logu , wireless info nasleduje mac a reasociating v dalsom riadku je namiesto reasociating diconnected a na dalsom connected a tak stale dokola . Ako sa da do rbcka nahrat bios, ak by som ho chcel prehodit ? Ktej 133ke nemam teraz pristup tak neviem co to ma za bios .
0 x
-
-
Dal som tam 532ku a MK 2,9x a oproti nej 133ku tiez 2,9x a uz to funguje, takze ta MK 3,1 ma este stale nejake muchi nieje to celkom stable. Keby to nebolo fungovalo nastole tak sa s 3,0 nezapodievam , ale vyzeralo ze to bude chodit a nechodilo
.

0 x
Mě to dělá u klienta který se chytá na okraj vyzařovacího diagramu antény a to i když má fix rychlost fix na 11Mbps a CCQ 100,když natočím anténu na něj je to ok,to odpojování bývá většinou problém zarušením,dělalo mi to přes den,v noci se to drželo.
0 x
-
Hallo píše:Mě to dělá u klienta který se chytá na okraj vyzařovacího diagramu antény a to i když má fix rychlost fix na 11Mbps a CCQ 100,když natočím anténu na něj je to ok,to odpojování bývá většinou problém zarušením,dělalo mi to přes den,v noci se to drželo.
Rusenim to nebolo , teraz mi to na 2,9,50 fakli ok . Ono sa to reasociovalo vkuse , v noci cez den stale rovnako .
0 x
Taky jsem zkoušel na spoj kde byly 2mk proti sobě na jednu stranu dát V3. Ikdyž to předtím drželo v pohodě, s V3 se to neustále odpojovalo, tak sem dal zpátky 2.9.50 a mám pokoj. Ta trojka je buď nějaká nedomrdlá nebo se tam musí nastavit co se ve 2.9 nemuselo ale laborování s nastavením mi nepomáhalo
0 x