❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik, Vista, atd...
-
Re: Mikrotik, Vista, atd...
Jednoduše přeinstaloval... A hned po instalaci to prej běželo... Protože mikrotik rozdává adresu pomocí dhcp, což je automaticky nastavený kupodivu i u vist...
0 x
honzam píše:Co mám já zkušenost s Vistama tak nejdřív je potřeba stáhnout aktualizace od microsoftu. Teprve pak se to připojí přes wifi. A když ne tak zadat pevnou IP. Případne laborovat s Firewallem....
hlavne co se atheros bezdratu a jejich spoluprace s nekterym jinym wifi zarizenim tyce, tak to stale nefunguje jak ma i pres to, ze co chvili vychazi nove a nove verze ovladacu (teda funguje to, ze se tam nacpou drajvry pro xp

0 x
-
fra.iesus píše:honzam píše:Co mám já zkušenost s Vistama tak nejdřív je potřeba stáhnout aktualizace od microsoftu. Teprve pak se to připojí přes wifi. A když ne tak zadat pevnou IP. Případne laborovat s Firewallem....
hlavne co se atheros bezdratu a jejich spoluprace s nekterym jinym wifi zarizenim tyce, tak to stale nefunguje jak ma i pres to, ze co chvili vychazi nove a nove verze ovladacu (teda funguje to, ze se tam nacpou drajvry pro xp)
No to s tím nemá nic společného...
0 x
matej.chuck píše:No to s tím nemá nic společného...
s cim to nema nic spolecneho? s problemy s vistama a bezdratem? maji s tim v tom pripade neco spolecneho visty? nebo bezdrat? nebo pocitace vubec?
ma to s tim spolecneho napriklad tolik, ze se ntb s vistam pripoji na ap, ale nedostane ip adresu z dhcp serveru (a napr. se statickou bezi). tez napr. tolik, ze s wpa se nepripoji vubec apod. - problemu je vic.
jediny pripad, kdy to nic spolecneho nema je ten, ze nemas atheros wifi

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
fra.iesus píše:s cim to nema nic spolecneho? s problemy s vistama a bezdratem? maji s tim v tom pripade neco spolecneho visty? nebo bezdrat? nebo pocitace vubec?
ma to s tim spolecneho napriklad tolik, ze se ntb s vistam pripoji na ap, ale nedostane ip adresu z dhcp serveru (a napr. se statickou bezi). tez napr. tolik, ze s wpa se nepripoji vubec apod. - problemu je vic.
jediny pripad, kdy to nic spolecneho nema je ten, ze nemas atheros wifi
A já jsem si furt myslel, že je chyba mezi židlí a klávesnicí. Stávalo se mi přesně to co popisuješ.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Můžu potvrdit spousty problémů s Vistama v síti. Jsou počítače, které se připojí a už nikdy nezlobí (prevděpodobně je to kombinací HDW ), ale pak jsou další, které za nic na světě nepřipojíš. Drivery z XP nepomáhají, prostě z neznámých důvodů se nepřipojí, pak po 10 min, naskočí internet a jede to - běda pokud restartuješ Visty - vytvoří se ti další síť - třeba síť 11 si v pr...... Útok na podporu Microsoft znamenal jen to, že jsme se dozvěděli, že se o problému ví, ale řešení by prý ,,mohl,, přinést service pack 1, který se má objevit začátkem roku 2008 - tedy už měl. Nedivme se, něco tak nespolupracujícího s člověkem jako Windows Vista se hned tak nenajde. Neberu v potaz, že to fachmani v Microsoftu hrubě nedodělali. S Vistama počkat tak ještě aspoň rok, pokud někdo chce spolehlivou síť.
0 x
asi neni od veci si precist tento prispevek
http://forum.routeros.cz/viewtopic.php?f=14&t=3132&p=20696&hilit=XPcka#p20696

0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.