Čau, vysledovali jsme, že nám na bránu chodí pakety s lokálními adresami na SXT za natem. Siť je routovaná a přesto dorazí na bránu paket ze zdrojovou IP 192.168.254.0/24, který používáme jako rozsah pro domáci lany.
Je to normální? Vysledovali jsme i které to dělá zařízení, ale nevidím tam žádnou spojitost proč to dělá. Jiní klienti jsou nastavení stejně a nechodí to od nich.
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Lokální IP z klientských SXT na bráně
viewtopic.php?f=5&t=612&p=216422&hilit=invalid#p216422
To se deje uz roky ..., neni to nic noveho. Bude tady toho na foru vice.
To se deje uz roky ..., neni to nic noveho. Bude tady toho na foru vice.
0 x
ok, to bych asi nenasel.
Takze zatim neni moc reseni. Prave jsem na to narazil i drive v netflow a tam to muze byt problem pokud se nepletu, kdyz tam budou takto ty IP sachovat... nebo ne?
Takze zatim neni moc reseni. Prave jsem na to narazil i drive v netflow a tam to muze byt problem pokud se nepletu, kdyz tam budou takto ty IP sachovat... nebo ne?
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tak standart je na bráně všechny rozsahy mimo svých dropnout.. takže do netflow se dostanou jen ty správný - alespoň u nás se to tak děje
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..