❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

po zapnutí NAT se neúnosně zvýší ztrátovost paketů

Návody a problémy s konfigurací.
nodi

Re: po zapnutí NAT se neúnosně zvýší ztrátovost paketů

Příspěvekod nodi » 7 years ago

iTomB píše:... co mas za bordy ...

M1
RB411U

M2
RB433AH

Linka funguje už léta uspokojivě s drobnými výpadky, když jednou za čas něco shoří.
Ano, je to daleko a viditelnost není ideální. Ale spojení mám a pingy mezi wlan rozhraním 4ms-300ms mi přijdou vcelku fajn.
Jen to všechno shodí ten NAT.
0 x

nodi

Příspěvekod nodi » 7 years ago

neverhappy píše:Prvne bych vzal dalekohled a podival se , zda je vubec prima viditelnost. Zda neco nenarusuje Fresnelku. Na 5 km za ta leta tam muze byt stromu , baraku habadej. Navic doporucovat Disc5 na 5 km je uplne mimo. Tam patri neco, aspon s 60 cm parabolou.

Viditelnost není ideální, ale spojení mám a ping mezi rozhraním je max-rtt 404ms, to mi přijde slušné.
Jen to shodí ten NAT, když ho zapnu.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 7 years ago

Pro dobre vysledky by viditelnost mela byt idealni. Tvuj ping je uplne mimo. Zrejme nehrajes hry. Na obrazcich je, co udela jeden listnaty strom. Jinak, proc na spoji natujes?. Dej jej do bridge.
Přílohy
strom-signal.png
strom-signal.png (22.8 KiB) Zobrazeno 1131 x
strom-ping.png
strom-ping.png (53.56 KiB) Zobrazeno 1131 x
strom-CCQ.png
strom-CCQ.png (24.87 KiB) Zobrazeno 1131 x
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

neverhappy píše:Prvne bych vzal dalekohled a podival se , zda je vubec prima viditelnost. Zda neco nenarusuje Fresnelku. Na 5 km za ta leta tam muze byt stromu , baraku habadej. Navic doporucovat Disc5 na 5 km je uplne mimo. Tam patri neco, aspon s 60 cm parabolou.

Jasne na 5km je idealni profi radio nebo licence ...

Proboha, je to propojeni 2 rodinych baraku, kde si strileji ADSL. Kolik potrebuje rychlost? Aby to slusne protahlo 10-15Mbit?

Na Disc by mel byt v limitu a mit signal -69dBm, coz by melo stacit az az ...
0 x