❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak synchonizovat setting u paralelních routerů?

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

jak synchonizovat setting u paralelních routerů?

Příspěvekod okoun » 7 years ago

nevíte jak na mikrotiku synchonizovat nastavení dvou paralelních routerů třeba někde v DC? firewall, adress listy a podobně?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lemointernet

Příspěvekod lemointernet » 7 years ago

Nasazuješ VRRP ?
0 x

okoun

nene snad krom ip adres na ifacech to je stejný konfig, jedná se o pppoe koncentrátory
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

To máš jednoduché. Napiš si aplikaci, co to bude nastavovat za tebe, místo abys to klepal ve winboxu. No a té pak řekni, ať to dělá prostě xkrát.

Nikdy jsem o takové aplikaci neslyšel. A to ani pro linux. Existovalo snad něco pro synchronizaci ipset (reinkarnace toho je address-list) a lze synchronizovat conntrack tabulku. Ale zbytek fakt ne. Nic to sice nedokazuje ... ale čtu toho dost.

Rozkopírovávat netfilter pravidla mi přijde vyloženě nebezpečné - a jejich automatická úprava je práce pro alespoň nějakou inteligenci.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

.... export compact
tool fetch ftp=... name=...auto.rsc

+ nějaký další úpravy
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

jasně scriptování je poslední možností, mysel jsem že má mikrotik třeba nějakou core funkci na to...
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

okoun píše:jasně scriptování je poslední možností, mysel jsem že má mikrotik třeba nějakou core funkci na to...

Treba ispadmin ma funkci udelat kopii serveru.
0 x