❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mám následující problém

Návody a problémy s konfigurací.
belmorfeus

mám následující problém

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

původně RB532A se dvěma R52 - jedna 2,4Ghz distribuce, jedna 5 Ghz distribuce.
nyní to chci předělat takto: R532A se čtyřmi R52 - jedna 2,4 ghz distribuce, 1x uplink (nahradí zastaralé trango které nestíhá) a 2x 5ghz distribuce.

Nyní o co mi jde, chtěl bych ty dvě distribuce dát do bridge a na obě dát stené SSID, bude to takto spolehlivě fungovat ? Nyní je tam jedna všesměrka, ale 1. nechci rušit vše dokola když nepořebuji 360° a za 2. všesměr je pouze 8 Dbi a musím u klientů používat zbytečně silné antény (2-4 km od distribuce).

ALE zároveň nechci objíždět všechny zákazníky, proto mi jde o to jestli to pojede oboje na stejném SSID a v bridgy abych ponechal pro obě rozhraní stejný IP rozsah a nemusel přenastavovat vysílače.
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 17 years ago

nevim kolik klientu ale tohle se ti zesype.....jinak pojede jen si budes muset v access listu nastavit kliose ktery kam
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

nevim proc by se to melo sesypat, CPU to RB se stoura v nose a jede max na 15%, je na tom par klientu cca 10 na 2 gigu a 7 stanic na 5 gigu.
Doplněno: Funguje to dobře dvě 5 giga v bridgy, obě se stejnym SSID, v zadnem access listu se nemuselo nikde nic nastavovat, stacilo presunout adresni rozsah na bridge a slapalo to behem 5 minut
0 x