❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

odpojování klientů

Návody a problémy s konfigurací.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

odpojování klientů

Příspěvekod sub_zero » 7 years ago

Ahoj,

čím dál častěji řeším problém, kdy se ze sektoru (SXT) odpojí všichni klienti. Log napíše: disconnected, extensive data loss. Pomůže disable/enable iface.
Všude vesměs 6.40.2, dělá to náhodně na různých sajtech. Jediný co pomůže je nv2ka. Když je zapnutá na sektoru, neudělá to.

Kód: Vybrat vše

0  R name="xxxx" mtu=1500 l2mtu=1600 mac-address=D4:CA:6D:xx:xx:xx
      arp=enabled interface-type=Atheros AR9300 mode=ap-bridge
      ssid="xxxxx" frequency=5540 band=5ghz-a/n
      channel-width=20mhz scan-list=5500-5700 wireless-protocol=802.11
      vlan-mode=no-tag vlan-id=1 wds-mode=disabled wds-default-bridge=none
      wds-ignore-ssid=no bridge-mode=enabled default-authentication=no
      default-forwarding=no default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0
      hide-ssid=no security-profile=default compression=no

Co s tím?

Díky.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Asi neporadim proc to dela v 802.11 ale proc nepouzivate NV2?
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Tohle jsem taky resil nekolikrat. Nejspis chyba u mikrotiku. Protoze na jednom miste co mi to dela, tak propustnost cca 90M bez zaruseni a je to jen PtP 2x SXT.

zkus si projit prispevky ode me. Ja mam sifrovani a zda se mi, ze to dela problem jeste tam.

Tom
0 x

Martin Karasz

Příspěvekod Martin Karasz » 7 years ago

Taky se mi to deje, zatim jsem neprisel na to co je presnou pricinou.
Naposledy upravil(a) Martin Karasz dne 09 Nov 2017 16:45, celkem upraveno 1 x.
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 7 years ago

Nám to taky dělalo. Bez ohledu na nastavení protokolu. Nakonec zdá se pomohlo na ap skrýt ssid.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

Martin Karasz

SSID mam skryto celou dobu a dela to, zabezpeceni nepouzivam.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

802.11 používáme možná na 1% sítě a podobný problém nepozorujeme.
Stávalo se to na jednom vysílači s NV2 kde vysílala rb711. Po výměně za rb912 se to už neopakovalo...
0 x

jirson

Příspěvekod jirson » 7 years ago

"frequency=5540" čistě náhodou nevysílá ti na tom meteoradar?
0 x
ucenej z nebe nespadl....

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

ten je v kanálu 5640
jirson píše:"frequency=5540" čistě náhodou nevysílá ti na tom meteoradar?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Martin Karasz

Frekvence jsem zkousel menit, momentalne je to na 5520, jsem mimo dosah radaru a jsem v kopcovitem terenu, viditelnost na obzor do 15km, zarizeni RB912.
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 7 years ago

Mne to robilo zariadenie mantbox 19 , vymenil som za sxt so shieldom a prestalo to, neskor zacali nepravidelne na wireless casti vypadavat 4 packety pritom kazdy klient bol pripojeny. Skusal som 802.11 nstreme aj nv2 a nic potom som popreladoval a vuala a nic , mne to pripada ako zarusenoe sameho seba alebo rusenie od konkurencie.(nehladne na to ze som skusal rozne verzie ros) skus preladit do indooru a uvidis ze to prejde , ovsem ak nieje zaruseny.netreba to hlavne prehanat s vykonom cim viac vykonu tym horsie.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

S tímhle bojujeme roky. Je to problém pouze RB912, SXT HG a SA a v kombinaci s protokolem 802.11. Děje se to úplně náhodně a je úplně jedno, zda jsou na sektoru klioši a s jednopol. anténou s RB711, nebo s MIMO RB911 či SXT. Třba na RB922 se to nestalo snad nikdy. Jsou sektory, který to nikdy neudělaly a jsou zas takový, u kterejch se to stává opakovaně. Máme na to napsanej skript, kterej restartuje bezdrát po 15 minutách, pokud tam není nikdo připojenej. NV2 spíš nepoužíváme, protože to s ním ve většině případů chodí hůř jak s 802.11. Přikládám onen restartovací skript, snad pomůže ;-)

Kód: Vybrat vše

/system scheduler
add interval=15m name=restart_bezdratu_RB912 on-event=":foreach i in=[/interface wireless  find] do={ :local  nam [ /interface wireless  get \$i name];\r\
    \n:if (  [:len [ /interface wireless registration-table find interface=\$nam   ] ]  = 0 )  do {\r\
    \n:if (  [/interface wireless get  \$nam disabled ] = false )  do {\r\
    \n[/interface wireless disable  \$nam ]  ;delay 2s ; [/interface wireless enable \$nam ] ;\r\
    \n}\r\
    \n\r\
    \n }  }  }" policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive start-date=jan/01/1970 start-time=00:00:01
0 x

fabinek1

Příspěvekod fabinek1 » 7 years ago

Řeším něco podobného, zničehonic se všichni klienti odpojí. Stačí ale wlan na ap vypnout a zapnout vše je opět ok. Nepomohly ani tři různé verze RoS. Zatím jsem nastavil watchdog a uvidíme.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

staci i scan, ale nevim zda staci i scan na pozadi, to asi ne ...
0 x

profik

Příspěvekod profik » 6 years ago

Ahoj, na jednom AP v 11a (RB433 AH, 6.3) se mi odpojují dva klienti (dva ze dvou), objeví se v Registration a náhle jsou fuč a za chvíli zase.
Vymenil jsem kartičku, koax i antenu a stejné. Kanály jsem samozřejme ruzne menit zkoušel. ale pořad to blbne. Nevíte co s tím prosím? díky Zdenek
Přílohy
odpojovani klientu.jpg
odpojovani klientu.jpg (239.49 KiB) Zobrazeno 3926 x
0 x