❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik pro pc na USB flashdisku

Návody a problémy s konfigurací.
Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

aladinus píše:deska neuměla rozpoznat CF přes ide redukci.

A jak by to rozpoznávala?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 17 years ago

já používám v.3 na usb na desce intel S3000AH s Quard-core xeonema chodí to bez problému, jen se mi zdá, že to bootuje pomaleji, než z IDE CF
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

petr.vlasic píše:A jak by to rozpoznávala?

no ja nevim, jak by se to melo rict jednoduse aby to pochopil kazdy a nebyly blbe otazky :evil:
proste ne kazda deska je ochotna rozpoznat kazdou cf na ide - napr. s intely deskama jsme tento problem meli nejcasteji a muselo se vyzkouset vice ruznych typu cf, aby se pak nejaky mohl pouzit :( proste cf nebyla detekovana biosem a basta fidli ;)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

ja jsem rozjel IDE flash na vsem, obcas bylo noutne v biosu zapnout na IDE nejakej kompatibility mod nebo tak neco a pote uz flaska fungovala.Pouzivam ale IDEflash ne redukce na CF ono to asi bude funkcne to same.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 17 years ago

jj... používáme všude DOM moduly a ještě jsem se nesetkali s tím že by to v nějakém IDE konektoru nejelo. CF nemáme nikde - takže nevím ... :?:
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:ja jsem rozjel IDE flash na vsem, obcas bylo noutne v biosu zapnout na IDE nejakej kompatibility mod nebo tak neco a pote uz flaska fungovala.Pouzivam ale IDEflash ne redukce na CF ono to asi bude funkcne to same.

Tak, tak. Zařízení(disk/flashka) komunikuje s řadičem pomocí AT Attachment, takže jádro nemá co zjišovat a buï umí komunikovat s řadičem nebo ne(a zatím jsem ve své praxy neviděl jádro a řadič, které by spolu neuměli komunikovat). Vždy je problém jen v nevědomosti uživatele(něco není zapnuto v BIOSu, něco není nastaveno,...) nebo na něco v Mikrotiku zapomněli(zakompilovat podporu pro nějaké řadiče,...).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!