Ahojte,
v Mikrotiku mám v ETH2 pichnutý output z mašiny, ktorá robí rtp IP video stream (napr. rtp://239.1.1.1:5000). Potrebujem tento stream preroutovať, tak aby ho mali prístupné ostatné zariadenia v ostatných portoch mikrotiku.
Štandardný route v IP > Route : add distance=1 dst-address=239.1.1.0/24 gateway=ether2 , akým mám vyroutované napr. managementy ostatných zariadení mi v tomto prípade nefunguje. Viete mi niekto poradiť, čo s tým? Neviem, či je problém v tom, že je to rtp, alebo že sa jedná o multicast... Som v tejto oblasti tak trochu začiatočník a potrebujem sa nejak zorientovať.
Ďakujem za každú radu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
route rtp streamu
skúsil som toto:
/routing igmp-proxy interface
add alternative-subnets=0.0.0.0/0 interface=ether2 upstream=yes
add alternative-subnets=0.0.0.0/0 interface=ether7
napriek tomu v eth7 nedostupné streamy. Čo robím zle?
Ďakujem
/routing igmp-proxy interface
add alternative-subnets=0.0.0.0/0 interface=ether2 upstream=yes
add alternative-subnets=0.0.0.0/0 interface=ether7
napriek tomu v eth7 nedostupné streamy. Čo robím zle?
Ďakujem
0 x
Proč tam jsou ty alternative-subnets, zvlíště pak na ether7 (když už, dává se to jen na upstream interface). Co říká debug log? Vidí wireshark na síti ty IGMP requesty ?
0 x
Vďaka, naviedli ste ma na dobrú cestu. IGMP Proxy bol prvý krok (multitasking), a potom som nemal zápis pre eth2 (upstream device) v IP -> address
No čo, učím sa...
)))
Ďakujem
No čo, učím sa...
Ďakujem
0 x