❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

spousta udp paketů

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik

Re: spousta udp paketů

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

jedno je jeden směr a druhý ten druhý ... "200,32" znamená 200 konexí pro každou síť /32. Tedy pro každou IP zvlášť.

S počtem paketů je ještě větší potíž, než s počtem konexí: co je správný počet paketů za vteřinu? 30 Mbit v 64 bajtových, nebo 1500 bajtových? A hlavně, když to překročí, tak mu to zahodíš ... QOS s tím pracuje "jemněji".
Cambium nepoužívám, ale řekl bych, že QOS si řeší tak nějak samo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Konycz

Příspěvekod Konycz » 8 years ago

Ano resi si to samo, ale prave neresi pocet paketu.... a to je ten problem. Potrebuji proste urcit ze kazda ip adresa muze pouzit jen treba 200 paketu naraz.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 8 years ago

To není ta správná cesta, kdo bude mít větší tok tak co s tím hodláš dělat? Budeš to dropovat? Lidi Tě budou bombardovat náhodnýma výpadkama různých služeb, udělej si pořádný shaping a takhle to neřeš
0 x

Konycz

Příspěvekod Konycz » 8 years ago

No mam hranicni router pouze ten mikrotik.... tak jsem to prave chtel resit shapingem na tech antenach... nevim jak nastavit shaping na mikrotiku... chvili jsem to zkousel ale nejak se nevede... na staticky ip adresy co jsou pripojeny primo kabelem tak mam simple queue, tak takto mam udelat i odtatni?? U nich mam natvrdo 4/4 Mbit. To takto mam u vsech ??
0 x