❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Klienti se nespojí když přepnu na NV2 ?

Návody a problémy s konfigurací.
CrazyApe

Re: Klienti se nespojí když přepnu na NV2 ?

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

mpcz píše:Zdravím,
uplynul delší čas, jaká je prosím současnost: Virtual AP - stále nejede NV2? Nstreme? Chystá se nějaké vylepšení v tomto směru? To omezení je dost nepříjemné, nečekané a dá se na to i zapomenout.
A když jsem u toho, existuje způsob, jak neposhazovat všechny klienty na kmenovém AP při jakékoliv manipulaci s klientem na virtual AP?
Děkuji, mpcz, 11.sep.2017

1: Ne
2: Ne

Nedavno sem procital fora mikrotiku a hodne lidi tam brečí ze virtual v nv2 chteji... muzeme jit brecet taky.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

CrazyApe píše:
mpcz píše:Zdravím,
uplynul delší čas, jaká je prosím současnost: Virtual AP - stále nejede NV2? Nstreme? Chystá se nějaké vylepšení v tomto směru? To omezení je dost nepříjemné, nečekané a dá se na to i zapomenout.
A když jsem u toho, existuje způsob, jak neposhazovat všechny klienty na kmenovém AP při jakékoliv manipulaci s klientem na virtual AP?
Děkuji, mpcz, 11.sep.2017

1: Ne
2: Ne

Nedavno sem procital fora mikrotiku a hodne lidi tam brečí ze virtual v nv2 chteji... muzeme jit brecet taky.

Dík,
nstreme jede spolehlivě?
To nefunkční NV2 mi silně vadí, během práce musím shodit klienty několikrát, což ke spokojenosti nepřispívá.
Asi si najmu ty profesinální asijské plačky, s evropským pláčem se to absolutně nedá srovnat. To proto, že na tom fóru Sergej píše, že "nač ten virtuál vlastně potřebujete?". Asi žije jinde, to se stává u IT dost často...
mpcz, 11.sep.2017
0 x

Ispič

Příspěvekod Ispič » 8 years ago

A nač ten virtuál vlastně potřebujete?
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

nstream jede bez problemu. Pouzivame ho na virtualu casto...

treba proto kdyz mam 2 sektory s podobnym vyzarovakem kvuli tomu aby to bylo naddimenzovany, tak kdyz mi jeden odejde, tak to opravim do pul minuty a muzu v klidu vymenit zarizeni. A tohle uz se nam hodilo fakt dostkrat. NV2 nepouzivame, takze ani nevim ze to nejde. Kazdopadne dobry vedet.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

jako by nestačilo v případě nouze pouze přepnout dočasně na nstreme a zapnout virtualní ap. Pokud má člověk klienty nastavený na "any" tak žádnej problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

hapi píše:jako by nestačilo v případě nouze pouze přepnout dočasně na nstreme a zapnout virtualní ap. Pokud má člověk klienty nastavený na "any" tak žádnej problém.

Zdravím,
podstatu problému to sice řeší, kromě :
- zbytečné operace navíc, ztráta času,
- popadají všichni klienti na dotyčném AP a to několikrát, (někteří jsou na "padání linky" vysoce citliví).
mpcz, 11.sep.2017
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

ale nepovídej. Dost lidí jede běžně v nstreme na sektorech a když zapínáš virtual tak se klienti stejně odpojí takže s tim přepnu i na nstreme a jedná se stále jenom o 10-30 lidí na sektoru což mě nijak netrápí když jim to na 30 sekund vypadne. Pokud je někdo vysoce citliví na výpadky tak bude muset zaplatit několikanásobně víc za internet aby dostal patřičnou kvalitu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků