Zdravím,
od ISP mám 100 Mbit linku, když ji změřím přes MK a integrovaný bandwidth test tak vše Ok (resp. rychlost odpovídá), ale když něco stahuju tak nikdy nedosáhnu víc jak 10,5 MB/s což je cca 80 Mbit+, nechápu, kde se mi těch 20 Mbit ztrácí.. Celá LAN je postavena na 1 Gbitových prvcích, když kopíruju uvnitř sitě např. v rámci NAS apod. tak vše jede kolem 900+ Mbit, takže v PC apod. problém nebude. Nevíte v čem může být zakopaný pes? Firewall pravidla mám výchozí.
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
"Pomalý" down RB3011
No těžko říct, ale říkám, že v souběhu jsem nikdy víc nedostal. Stahuju primárně z českých a zahraničních share serveru. A bylo by zajímavý, že všichni mají connect omezený na 80 Mbit. Každopádně o to víc zajímavý, že když Chrome ukáže těch 10,5 MB/s tak systém, resp. Mikrotik ukáže v tu, že přes ten interface teče v tu chvíli plná palba. Takže těžko říct co teda je reálný.
0 x
Wombat píše:Zdravím,
od ISP mám 100 Mbit linku, když ji změřím přes MK a integrovaný bandwidth test tak vše Ok (resp. rychlost odpovídá), ale když něco stahuju tak nikdy nedosáhnu víc jak 10,5 MB/s což je cca 80 Mbit+, nechápu, kde se mi těch 20 Mbit ztrácí.. Celá LAN je postavena na 1 Gbitových prvcích, když kopíruju uvnitř sitě např. v rámci NAS apod. tak vše jede kolem 900+ Mbit, takže v PC apod. problém nebude. Nevíte v čem může být zakopaný pes? Firewall pravidla mám výchozí.
Díky.
Ten ISP ti to předává na 100Mb portu, nebo na 1G portu?
0 x
Wombat píše:100 Mbit
Tak těch 80M je reálná rychlost co protáhneš přes 100M síťovku.
0 x