❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak zjistit kdo spamuje?

Návody a problémy s konfigurací.
BOBIK

Jak zjistit kdo spamuje?

Příspěvekod BOBIK » 17 years ago

Ahoj mam takovy problem mam jendu verejku natovanou a provider mi poslal zpravu ze z teto ip adresy je rozesilan spem(emaily) chtel bych se zeptat jak zjistit o jakou interni IP se jedna a jak pripadne zakazat odesilani spemu? asi blok smtp pro tu ip? diky
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

prece neni problem bud to oznacit v mangle pro kazdeho port 25 a pak se divat kolik tam ma kdo paketu atd. podle toho se da usuzovat,nebo treba i torchem a pokud to tam zrovna pujde uvidis kdo to dela.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

BOBIK píše:Ahoj mam takovy problem mam jendu verejku natovanou a provider mi poslal zpravu ze z teto ip adresy je rozesilan spem(emaily) chtel bych se zeptat jak zjistit o jakou interni IP se jedna a jak pripadne zakazat odesilani spemu? asi blok smtp pro tu ip? diky

když jsem zadal do vyhledávání v tomto fóru slovo "spam" našel jsem
viewtopic.php?t=589&highlight=spam je tvůj dotaz něčím jiný? Není tam odpověï na Tvou otázku? Nějaké jiné pohnutky proč nenanastavit filtrování podle návodu tam uvedeném?
0 x