❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rizeni rychlosti / reklama na webu

Návody a problémy s konfigurací.
Benny

Rizeni rychlosti / reklama na webu

Příspěvekod Benny » 17 years ago

Mam zacatecnicky dotaz, je pri rizeni rychlosti lepsi pouzit manglovani a pak QT nebo resit rychlost pres SQ? Rad bych zachoval neomezeni rychlosti uvnitr site coz ted pomoci mangle a QT mam.

Ve FW mam kontrolu ip/mac takze by mi teoreticky nikdo nemel menit IP za jinou aby ziskal lepsi net. Vim ze to jde obejit ale to bych ted neresil?

CO jsem koukal do demo uctu tak to ma vetsina z vas co jste je poskytla pres SQ. Chtel bych znat jeho vyhody popripade nevyhody, stejne tak pro QT. Predpokladam ze pri vyuziti SQ vy melo dojit k odlehceni procesoru kdyz nebude porad muset jak blbej znackovat.

Dalsi dotaz se tyka neplaticu v siti.

nasel jsem zde na foru navod jak presmerovat IP na urcity web, je to tohle

Kód: Vybrat vše

/ip firewall nat add chain=srcnat src-address="Rozsah adres pro které bude reklama fungovat" protocol=tcp dst-port=80 src-adress-list=!reklama action=src-nat to-adresses="IP Adresa rozhraní směrem k WEB serveru"
/ip firewall nat add chain=dstnat src-address="Rozsah adres pro které bude reklama fungovat" protocol=tcp dst-port=80 src-adress-list=!reklama in-interface="Rozhraní ze kterého přišel požadavek od klienta(LAN)" action=dst-nat to-addresses=IP Adresa WEB serveru s reklamou to-ports="Port na kterém očekává WEB server s reklamou"
/ip firewall mangle add chain=forward src-address="Rozsah adres pro které bude reklama fungovat" protocol=tcp dst-port=80 in-interface="Rozhraní ze kterého přišel požadavek od klienta(LAN)" src-adress-list=!reklama tcp-flags=fin action=add-src-to-address-list address-list=reklama addres-list-timeout="Čas po který nebude klient rušen reklamou(pokud chcete zobrazovat jednou za den nastavte na 0s a čtěte dále"

Pravidla odzkoušena a fungují.
Pokud potřebujete zobrazovat pouze jednou za den(či jakýkoliv časový úsek) přidejte následující skript:
kód:
/ip firewall address-list remove [/ip firewall address-list find list=reklama]

mam ale problem, kdyz vse nastavim jak je napsano, reklama mi vyskoci ale je tam proad at delam co chci. Zajimalo by mi tedy jaky cas tam mam nastavit a jeslti pak dojde automaticky k presmerovani nebo to pripadne musim mit na strance kam jsem presmeroval. Dale by mi zajimalo jestli tu stranku s reklamou, v mem pripade upozorneni o nezaplaceni lze umistit primo do mikrotika. chtel bych tam vytvorit treba slozku neplatic a do toho vlozit index.html V mikrotiku jsem zadal Ip rozhrani do webu, otevrela se mi webova stranka mikrotika ale bohuzel v nastaveni nejde napsat treba 192.168.1.1/neplatic

Predem diky vsem co poradi
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Qtree je lepsi ale slozitejsi zpusob protoze muzes uprednostnit nektere sluzby proti jinym. Sq je spis na jednoduche omezeni rychlosti.
Presmerovani na neplaticskou stranku udelas DSTNATem da se tam nastavit v % jak casto se to presmeruje pripadne nejak sloziteji skriptem.
0 x