❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME2

Návody a problémy s konfigurací.
hedyso
Kontaktovat uživatele:

NSTREME2

Příspěvekod hedyso » 17 years ago

Vzdavam to , jednoducho neviem co je zle, uz som menil asi vsetky kombinacie kanalov , anteny R52ky a jednoducho z NSTREME2 kde na oboch stranach su P4 1.6GHz stroje neviem vyzmýkat viac ako 11mbps FD v HD to da okolo 20Mbps. Uz dva týždne sa tomu venujem no neviem prist na chybu ak to je chyba ovsem.
Viete nejak poradit ?
SPOJ JE NA 400m

THX za kazdy prispevok Obrázek
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

A ked to das testovat len jednym smerom ? Btest moze tiez stvarat kktiny .
0 x

hedyso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hedyso » 17 years ago

No ja neviem bude to v niecom ale neviem v com este rozmyslam ze v jednom PC su dve MINITAR redukcia a v druhom jedna MINITAR a druha MKROTIK ja uz vazne neviem v com je zadrhel skusim tu MK vymenit za MT redukciu zufalost je moj brat , nikdy som sa nehral snicim tak dljho ako stymto nestastnym spojom jto je proste par metrov a ani bohovi to rozbehat aspon na 40mbps anteny su 12dB.
toto je TX
Obrázek

a toto je RX
Obrázek
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

podle obrazku je ten signal na 400m nic moc teda jestli se ti to spoji 24Mbit tak tech 11 co protahnes je tam maximum co to udela, dej si tam poradny anteny - hlavne aby se ti TX a RX na 1 strane nerusily navzajem tedy TX mit vpredu a RX dat vic dozadu na vyloznik aby do sebe nevidely. Na pater bych si nikam nedal nic jineho nez parabolu na 400m treba PAR24 nebo tak neco signal -74 neni nic slavneho na tu vzdalenost.S par24 mam na 500 - 600m signal bezne -50 s CM9
0 x

mashinepistole2

Ja mam signal na 16km -74 richlost si to hodilo 36, BT dava nieco okolo 28mbps .
0 x

mashinepistole2

Na tych 400m to musi ist na full .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

já mám spoj na 300m se signálem -65 -70 a btest sice ukazuje 38/38Mbit ale opravdový provoz je ale úúúúúplně jinde
0 x

mashinepistole2

Leeonek píše:já mám spoj na 300m se signálem -65 -70 a btest sice ukazuje 38/38Mbit ale opravdový provoz je ale úúúúúplně jinde

Kolko ti to prenesier v realne ?
0 x

Leeonek

mashinepistole2 píše:
Leeonek píše:já mám spoj na 300m se signálem -65 -70 a btest sice ukazuje 38/38Mbit ale opravdový provoz je ale úúúúúplně jinde

Kolko ti to prenesier v realne ?

Asi 20/7Mbit obousměrným ftp provozem, už sem to tu někde psal, reálně malýma paketama to bude ještě míň
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

proboha lidi co na to pouzivate za anteny na 300m by jsi ten signal pomalu udelal tema slahounama co davaji k HW APečkum, na 300m i 10dbi panel udela -40 Dbi signal pokud něco totalne nezvores.
Jako tady bych videl ze je problem v lidech ne v hardwaru. Signaly co tu pisete na 300m mam na 5-10km spojich a protahnu vsude pres 10mb FD i po single trase.

PS: Vite ze anteny nemaji mirit k severu kam vam ukazuje kompas ale proti sobe ? :-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

podle me ma sptane navolenou antenu A/B na jednom z MT... jinak nevim co tam ma za anteny.. ted apokud tam nejake ma... 8)
0 x

Leeonek

Ale prdlačky švagrová, nepotřebuju mít signál -40 na 300m když se mi drží rate s -65 na 54Mbit. samozřejmě že když dám výkon karty default mám -40 ale na výsledné rychlosti to nejde znát. Nepotřebuju aby mě šlo slyšet na 10km daleko mým směrem kristova noho. Takové kecy mám opravdu nejradši, běž, dej si na svých 200m 30db paraboly a výkon na default, stoupni si mezi ně, třeba se ti pak rožne a pochopíš že u wifin jde i o jiné věci než vykotlit kartu naplno a udělat tak "kvalitní spoj".
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 19 Dec 2007 12:20, celkem upraveno 1 x.
0 x

belmorfeus

KLIDEK, ja psal ze lepsi signal udelas pomalu s tema slahounama. Ale kazdej kdo to s jakkoliv dlouhym spojem bod bod mysli vazne snad pouzije smerove plne paraboly aby nechytal zadne ruseni ze strany. Takze predpokladam ze i na tu vzdalenost je -50 samozrejmost i kdyz snizis vykon.
Uroven signalu v tomto pripade ukazuje na zvlast sprasenou instalaci cemuz odpovida i to ze s tim mas problem ze takze se tady laskave nerozciluj.
0 x

Leeonek

Tohle mě vždycky vytočí, ikdyž použiješ směrové anrény tak pokud nastavíš výkon na "1" tak se to hodně utlumí a není provblém udělat těch -60 nebo -70 což bohatě dostačuje na plnou rychlost, jako rezervu na počasí si samozřejmě taky potřeba připočítat ale bohatě to stačí na takovéto hranici
0 x

belmorfeus

ehm, rezerva na pocasi u spoje na 300m ? pan je odbornik, nevim co by muselo byt za pocasi aby to u tak kratkeho spoje hodilo alespon 2Dbi utlum (mozna tak tornado dost silny aby mezi antenama proletel nejakej barak) kdyz na 11km bezne v hustem snezeni se snizi signal o 3Dbi.
Jinak kdyby to bohate stacilo tak asi nezakladas tenhle tread protoze se s tebou vsadim o co chces ze kdyz udelas poradne anteny a dostanes signal nekam alespon na -60 tak to pojede jak hodinky.
Mimochodem co tam vlastne mas za anteny na tomhle spoji jen se pochlub, nejake foto by se taky hodilo.
Jo a mluvis o -60 az -70 ale ty podle screenu mas -73 a -76 coz je dost ubohy.
0 x