❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení DMZ

Návody a problémy s konfigurací.
Dominiktoreto

Nastavení DMZ

Příspěvekod Dominiktoreto » 8 years ago

Obrázek
Prosím o radu,jak mám zprůchodnit Mikrotika 192.168.10.52 aby mě nic neblokoval a posílal vše na 192.168.10.51?
Pokud dám Mikrotika 10.51 na kabel za Tendu,nemám problém se tam dostat z venku.Pokud ale mezi ně strčím AP nastavené jako AP Bridge,nic mi na 10.51 neprojde..
Pokoušel jsem se i na AP nastavit i dstnat na IP a port a bez výsledku.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

Nejak uplne nechapu o co presne se snazis ..

Ta tenda vysila wifi a ten mikrotik to ma chytat a posilat po kabelu ?
0 x

Dominiktoreto

Dostat se z venku na Mikrotik pomocí Winboxu a taky na IP Kameru.Na Tendu se pomoci portu dostanu.Ale na Mikrotik ne.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

No musis udelat port forwarding v kazde te krabicce ktera "routuje" jestli routuje upc router tak v nem, pak v tende, v mikrotik wifi ap pokud routuje a pak v mikrotik u .... Akorat nechapu proc mas 3 routery za sebou
0 x

Dominiktoreto

Tak jsou to dvě budovy propojené WIFI ale na AP Mikrotik nic routovat nechci mám to jen jako bridge.A u UPC routru problém nebude,ten mě hodí na Tendu.
Tendě DMZ funguje na dany mikrotik.Ale pokud mezi to nacpu to AP už tam proste neprojdu.Takze si myslím nějaký firewall,nemám tam ted nic nastavene ve Firewall
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 8 years ago

Vubec nachapu proc mas dve podsite a ne jenom jednu.
Dle mne tam mas spatne nastaveny ten MK 10.52, musis ho mit komplet v bridgi (tzn. ethx-x a wlan) a wifi dat jako client pseudobridge jinak ti to nepojede.
Ale neni vubec jiste ze se s MK spravne spoji s Tendou pres WiFi.
A te Tendy bych se uplne zbavil a dal MK.
0 x

Dominiktoreto

Já bych se Tendy také zbavil,je to ale cizí zařízení a není moje,takže musím ctít že tam musí být :/
Spojené to je,internet tam frčí dobře (192.168.11.1) to problém není ,jedná se o to zda to AP nepotřebuje nastavit nějaký NAT či nějaký Forward.
A bridge mám na Wlan1 a Eth1.Jediný problém je ten nepůchod z venku
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 8 years ago

A pingnes si mezi sitema?
0 x