❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

XEN AMD mikrotik

Návody a problémy s konfigurací.
hol
antispam: Ano

XEN AMD mikrotik

Příspěvekod hol » 15 years ago

Ahoj,

mám zas jednu vychytávku, rozjeli jsme MK na virtuálním stroji, hodilo se nám to do koncepce. Bohužel jsme zjistili, že to špatně počítá, zhruba o polovinu. Takže ze síťovky odchází 30Mb a na další MK přichází jen cca 16Mb. Vzhledem k tomu, že je na tom stroji shape je to dost problém, shapuje to taky o cca polovinu pomaleji. I hodiny běží pomaleji :) Čím to je, tím AMD nebo XENem? Jinak se to zdá stabilní a běží to pěkně, takže pokud by intel pomohl, asi bychom do toho šli....

Ještě bych měl asi uvést, že XEN není ten mikrotikovej, ale domU je debian a MK běží to pod HVM, pro MK virtuální mašinu je vyhrazen jeden procesor (jádro). Jinak to AMD je quadcore, Phenon, nebo jak se to jmenuje,

díky za rady, R.
0 x

mlaskac

Příspěvekod mlaskac » 15 years ago

Stejnej problém řeší SIPaři na VPS. Hledej na google my s tím problém nemáme, podle mě je to problem RTCčka.
0 x

hol

Příspěvekod hol » 15 years ago

Tak jsem to rozjel cvičně na intelu dual coru a je to podobný, takže tím to nebude. Spíš v konfiguraci xenu. Pokud vás něco napadá, jak poladit ten xen, uvítáme, díky

V přiloze je vidět btest mezi RB411AH a virtuálním stojem. Je to jediná komunikace mezi zařízeními, je vidět, jak jsou rychlosti různé.
Přílohy
btest2a.jpg
(91.01 KiB) Staženo 291 x
0 x

zanivanov

Příspěvekod zanivanov » 8 years ago

Ahoj, vyřešil to někdo? Mám ten stejný problém.
0 x