❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nastavenie casu a datumu

Návody a problémy s konfigurací.
napo

nastavenie casu a datumu

Příspěvekod napo » 17 years ago

zdar! mam taky mensi, ale dost podstatny problem: vzdy po restarte rb, sa mi znuluje cas a datum do defauld rezimu... cize 00:00:00 a datum 1.1.1970.. :-D neviem co s tym robit. nebude to hardwarova chyba? dik za odpovede
0 x

raulik

Příspěvekod raulik » 17 years ago

Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.
0 x

napo

raulik píše:Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.

myslim RB.. no.. tak to je potom pekne naprd.. :-( a NTP je vlastne co? ako sa to pouziva.. som totizto zaciatocnik co sa tika mikrotiku... dik
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 17 years ago

napo píše:
raulik píše:Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.

myslim RB.. no.. tak to je potom pekne naprd.. :-( a NTP je vlastne co? ako sa to pouziva.. som totizto zaciatocnik co sa tika mikrotiku... dik

Winbox predpokladm ze si uz mal otvoreny. Ked si uz v mikrotiku tak ides do polozky SYSTEM a tam stvrta polozka odspodu je NTP CLIENT. Tam MODE nechas ako je (unicast) a do PRIMARY a SECONDARY NTP servera zadas IP adresy free NTP serverov, ja mam napr:
195.113.144.201
153.19.250.123
Potom zatlacis APLY a ENABLE a za minutku dve sa ti cas nastavi, zosynchronizuje s casovym serverom.

Ma niekto lepsie IP adresy na NTP servery?
0 x

napo

keksik píše:
napo píše:

Winbox predpokladm ze si uz mal otvoreny. Ked si uz v mikrotiku tak ides do polozky SYSTEM a tam stvrta polozka odspodu je NTP CLIENT. Tam MODE nechas ako je (unicast) a do PRIMARY a SECONDARY NTP servera zadas IP adresy free NTP serverov, ja mam napr:
195.113.144.201
153.19.250.123
Potom zatlacis APLY a ENABLE a za minutku dve sa ti cas nastavi, zosynchronizuje s casovym serverom.

Ma niekto lepsie IP adresy na NTP servery?

aha jasnee!! funguje to! dok moc za radu!
0 x

radocicala

Příspěvekod radocicala » 17 years ago

Viete vysvetlit funkcnost v realnej praxi: Multicast, Unicast, Manycast a Broadcast???
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

radocicala píše:Viete vysvetlit funkcnost v realnej praxi: Multicast, Unicast, Manycast a Broadcast???

Multicast[cz],Anycast,Broadcast[cz],Unicast
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!