❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nastavenie casu a datumu
nastavenie casu a datumu
zdar! mam taky mensi, ale dost podstatny problem: vzdy po restarte rb, sa mi znuluje cas a datum do defauld rezimu... cize 00:00:00 a datum 1.1.1970..
neviem co s tym robit. nebude to hardwarova chyba? dik za odpovede

0 x
raulik píše:Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.
myslim RB.. no.. tak to je potom pekne naprd..

0 x
napo píše:raulik píše:Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.
myslim RB.. no.. tak to je potom pekne naprd..a NTP je vlastne co? ako sa to pouziva.. som totizto zaciatocnik co sa tika mikrotiku... dik
Winbox predpokladm ze si uz mal otvoreny. Ked si uz v mikrotiku tak ides do polozky SYSTEM a tam stvrta polozka odspodu je NTP CLIENT. Tam MODE nechas ako je (unicast) a do PRIMARY a SECONDARY NTP servera zadas IP adresy free NTP serverov, ja mam napr:
195.113.144.201
153.19.250.123
Potom zatlacis APLY a ENABLE a za minutku dve sa ti cas nastavi, zosynchronizuje s casovym serverom.
Ma niekto lepsie IP adresy na NTP servery?
0 x
keksik píše:napo píše:raulik píše:Nic, je to bezne chovani, RB nema baterku pro hodiny. Nebo myslis na pc ? tam neporadim. V kazdem pripadne budto se na to vyprdni, nebo pouzij NTP a v logu bude s timto datem vzdy jen par radku po restartu.
myslim RB.. no.. tak to je potom pekne naprd..a NTP je vlastne co? ako sa to pouziva.. som totizto zaciatocnik co sa tika mikrotiku... dik
Winbox predpokladm ze si uz mal otvoreny. Ked si uz v mikrotiku tak ides do polozky SYSTEM a tam stvrta polozka odspodu je NTP CLIENT. Tam MODE nechas ako je (unicast) a do PRIMARY a SECONDARY NTP servera zadas IP adresy free NTP serverov, ja mam napr:
195.113.144.201
153.19.250.123
Potom zatlacis APLY a ENABLE a za minutku dve sa ti cas nastavi, zosynchronizuje s casovym serverom.
Ma niekto lepsie IP adresy na NTP servery?
aha jasnee!! funguje to! dok moc za radu!
0 x
-
-
- Kontaktovat uživatele: