❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pomalé připojení přes l2tp/ipsec

Návody a problémy s konfigurací.
barneby

Pomalé připojení přes l2tp/ipsec

Příspěvekod barneby » 8 years ago

Zdravím,
Podle návodu na těchto stránkách: https://blog.linitx.com/to-mikrotik-secure-vpn/ jsem si na MK nastavil l2tp/ipsec VPN ale když ho připojím tak přes něj nedostanu víc než 10/10 Mbps. Přitom když si na tom stajném MK nastavím PPTP VPN tak to lítá v pohodě 25/30 Mbps takže předpokládám že asi nějaký chyba v nastavení nebo v l2tp/ipsec. Řešil jste to už někdo?
Díky.
0 x

piti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod piti » 8 years ago

na akom hw? l2tp/ipsec je odost narocnejsi ako pptp alebo cisty l2tp..
0 x

barneby

piti píše:na akom hw? l2tp/ipsec je odost narocnejsi ako pptp alebo cisty l2tp..

Na RB1200 ale žádnej větší nárůst cpu nebo paměti tam nevidím.
0 x

maartinek

Příspěvekod maartinek » 8 years ago

A z jakého zařízení se na ten RB1200 připojuješ? Všechny zařízení to prostě neupočítaj.

Já např. chtěl aby moje sestra měla přístup do mé sítě doma, tak jsem na jejím routeru nastavil L2TP/IPSec klienta a připojil se ke mě domů. Dokud film neměl datový tok nad 10Mbit, bylo vše ok, ale cokoliv výš šlo do kopru. Mkt mAP nezvládá jako klient snad víc než 5Mbit.
0 x

barneby

maartinek píše:A z jakého zařízení se na ten RB1200 připojuješ? Všechny zařízení to prostě neupočítaj.

Já např. chtěl aby moje sestra měla přístup do mé sítě doma, tak jsem na jejím routeru nastavil L2TP/IPSec klienta a připojil se ke mě domů. Dokud film neměl datový tok nad 10Mbit, bylo vše ok, ale cokoliv výš šlo do kopru. Mkt mAP nezvládá jako klient snad víc než 5Mbit.

Přes shimovpn nebo přes klasického klienta ve windows.
0 x