❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

komunikacia wlan lan

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

napo píše:no.. po upgrade sa nestalo vobec nic... stale to nejde.. neviete niekto v com by este mohol byt zadrhel?

Jak se dostanu domu, mrknu na to.
0 x

napo

Příspěvekod napo » 17 years ago

ok.. dik za ochotu...

soooc píše:
napo píše:no.. po upgrade sa nestalo vobec nic... stale to nejde.. neviete niekto v com by este mohol byt zadrhel?

Jak se dostanu domu, mrknu na to.
0 x

Dejvas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dejvas » 17 years ago

Zdarec,
koukal jsem na to nastaveni zmen si v ip - adres

interface z lan na BRIDGE lan_wan u kterého máš přiřazený ip rozsah 192.168.1.1/24

Nemáš totiž přiřazený IP rozsah BRIDGE ale pouze interface lan což je špatně.

Dejvas
0 x

napo

zdar.. bohuzial toto nastavanie na to nema vplyv.. skusal som aj tak aj tak.. momentalne som to nastavil aby mal bridge pridelenu ip... a nafungujeto taktiez.... :-((

Dejvas píše:Zdarec,
koukal jsem na to nastaveni zmen si v ip - adres

interface z lan na BRIDGE lan_wan u kterého máš přiřazený ip rozsah 192.168.1.1/24

Nemáš totiž přiřazený IP rozsah BRIDGE ale pouze interface lan což je špatně.

Dejvas
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 17 years ago

Ještě drobnost...Nemají ostatní na síti zaplej firewall ??A v Firewall/ NAT bych upravil tu maskaradu na chain srcnat out interface Internet action masquerade.
0 x

napo

firewall urcite nemaju zapnuty.. dovtedy, ako som do prevadzky nahodil routerboard tak to fungovalo bez problemov.. mal som tam wline w3000g a pouzival som kerio winroute firewall.. co sa tika maskarady tak som ju zmenil, uvidime co to spravi.. :-D

Hallo píše:Ještě drobnost...Nemají ostatní na síti zaplej firewall ??A v Firewall/ NAT bych upravil tu maskaradu na chain srcnat out interface Internet action masquerade.
0 x

napo

no SUPER!!! takze cely problem bol v nastaveni maskarady.. akonahle som nastavil maskaradu podla navodu od Hallo vsetko sa rozbehlo a funguje to bezchybne!!! dakujem vam vstkym ktory ste mi pomohli s riesenim mojho problemu!!! este raz DIK MOC!!!
0 x

soooc

napo píše:no SUPER!!! takze cely problem bol v nastaveni maskarady.. akonahle som nastavil maskaradu podla navodu od Hallo vsetko sa rozbehlo a funguje to bezchybne!!! dakujem vam vstkym ktory ste mi pomohli s riesenim mojho problemu!!! este raz DIK MOC!!!

Jedno doporuceni - to gcko, co pouzivas na apcku ti hodne skace ... v bcku to bude behat lip, stejne je gcko v etheru pekny hnus :)
0 x

napo

heh.. dik za radu, ale vazne netusim o com hovoris.. konkretizuj prosim co myslis tym g-ckom a bckom na ap a ehernete... dik

soooc píše:
napo píše:no SUPER!!! takze cely problem bol v nastaveni maskarady.. akonahle som nastavil maskaradu podla navodu od Hallo vsetko sa rozbehlo a funguje to bezchybne!!! dakujem vam vstkym ktory ste mi pomohli s riesenim mojho problemu!!! este raz DIK MOC!!!

Jedno doporuceni - to gcko, co pouzivas na apcku ti hodne skace ... v bcku to bude behat lip, stejne je gcko v etheru pekny hnus :)
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 17 years ago

Myslel tim zmenit nastaveni bezdratu z 2,4-B/G na B.Ale pokud sem viděl spravne nabizis lidem rychlosti kolem 2Mbit,takze kdybi se pripojilo vic naraz tak by asi 10mbit nestacil.Ja bych doplnil ještě žebych fixnul rychlost tak na 36 nebo 48 Mbit aby se to porad neprepinalo a nezvedalo to tim ping jinak nemas zac :wink:
0 x

soooc

Hallo píše:Myslel tim zmenit nastaveni bezdratu z 2,4-B/G na B.Ale pokud sem viděl spravne nabizis lidem rychlosti kolem 2Mbit,takze kdybi se pripojilo vic naraz tak by asi 10mbit nestacil.Ja bych doplnil ještě žebych fixnul rychlost tak na 36 nebo 48 Mbit aby se to porad neprepinalo a nezvedalo to tim ping jinak nemas zac :wink:

Tak nejak jsem to myslel - nedival jsem sem, jake ma tarify, ale u nekterych lidi mas dost spatny signal ... -76 je tak akorat (teda spis nejmin, co by melo byt) na 11 Mbit v B norme, v Gnorme je to malo.
0 x