❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK "station" se nepřipojí k MK v režimu "ap b

Návody a problémy s konfigurací.
kaddy
Kontaktovat uživatele:

MK "station" se nepřipojí k MK v režimu "ap b

Příspěvekod kaddy » 17 years ago

Prosím o radu, jestli jste se někdo nesetkali s problémem propojení dvou mikrotiků když jeden je v režimu station a druhý ap bridge...když se na MK station dá scan, je druhý MK vidět s dostatečným signálem, ale při pokusu o připojení to píše jen searching for network a k AP se to nepřipojí. na AP je zapnuto default autenthificate a jsou na něj v současné době připojeni i další HW klienti, ale MK v režimu station není možné připojit. Již se nám tato skutečnost jednou stala a též jsme závadu nevyřešilo.

MK station je RB133C (3xCM9) v. 2.9.46

MK ap bridge je PC (4xCM10) v. 2.9.46

Děkuji za jakoukoli radu.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

kaddy píše:Prosím o radu, jestli jste se někdo nesetkali s problémem propojení dvou mikrotiků když jeden je v režimu station a druhý ap bridge...když se na MK station dá scan, je druhý MK vidět s dostatečným signálem, ale při pokusu o připojení to píše jen searching for network a k AP se to nepřipojí. na AP je zapnuto default autenthificate a jsou na něj v současné době připojeni i další HW klienti, ale MK v režimu station není možné připojit. Již se nám tato skutečnost jednou stala a též jsme závadu nevyřešilo.

MK station je RB133C (3xCM9) v. 2.9.46

MK ap bridge je PC (4xCM10) v. 2.9.46

Děkuji za jakoukoli radu.

Zkontroloval bych antenu, kabely, dosmerovani, plechove stechy v okoli a fixni rychlost na bezdratu. A pripadne vymenil CM9 ve stationu za CM10, nebo R52
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Tohle všechno už jsem právě zkoušel.....na tomto stroji jsem CM10 nezkoušel, ale mám doma ještě jeden MK kde jsem zkoušel CM9 i CM10 proti jinému MK jako ap bridge a úplně stejný problém, nicméně takto mi fungují min. 4 spoje, takže nechápu proč to zrovna teï nejde.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

kaddy píše:Tohle všechno už jsem právě zkoušel.....na tomto stroji jsem CM10 nezkoušel, ale mám doma ještě jeden MK kde jsem zkoušel CM9 i CM10 proti jinému MK jako ap bridge a úplně stejný problém, nicméně takto mi fungují min. 4 spoje, takže nechápu proč to zrovna teï nejde.

Mam podobny problem - signal luxusni, sum zadny, ale apcko o 3 kanaly za rohem jede do ruda, takze v ovisovi sviti jenom scanning ... kdyz jsem tam dal parabolu 60 cm, tak se to rozjelo jak z praku. Vzdalenost 200 metru :(
0 x

bouvik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bouvik » 17 years ago

soooc píše:
kaddy píše:Tohle všechno už jsem právě zkoušel.....na tomto stroji jsem CM10 nezkoušel, ale mám doma ještě jeden MK kde jsem zkoušel CM9 i CM10 proti jinému MK jako ap bridge a úplně stejný problém, nicméně takto mi fungují min. 4 spoje, takže nechápu proč to zrovna teï nejde.

Mam podobny problem - signal luxusni, sum zadny, ale apcko o 3 kanaly za rohem jede do ruda, takze v ovisovi sviti jenom scanning ... kdyz jsem tam dal parabolu 60 cm, tak se to rozjelo jak z praku. Vzdalenost 200 metru :(

No a co jse podivat na vyzarovaci uhly anten? treba je client uz ve stinu a tim ze to pak jede s vetsi antenou, predpoklad regulace asi zadna, tak bych hledal chybu tady. zvlaste kdyz je pozit vsesmerova antena nebo antena klienska ze ktery jsi clovek udelal sektrku http://www.antenna.cz/nn-60/sector-moreinfo.html
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Problém byl díky pomoci, technické podpory mikrotiku. Stačilo vyměnit CM10 kartu za CM9...někdy se stává že tyto karty v klientském režimu takto zlobí. Nicméně teï je to paráda.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

kaddy píše:Problém byl díky pomoci, technické podpory mikrotiku. Stačilo vyměnit CM10 kartu za CM9...někdy se stává že tyto karty v klientském režimu takto zlobí. Nicméně teï je to paráda.

OT: njn..CM9 rulezzz :)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

kaddy píše:Problém byl díky pomoci, technické podpory mikrotiku. Stačilo vyměnit CM10 kartu za CM9...někdy se stává že tyto karty v klientském režimu takto zlobí. Nicméně teï je to paráda.

"nekdy" znamena vetsinou pri snizeni vykonu, pritom u jedne karty to funguje na 0dBm, jina spadne pri 12. stava se nam to relativne casto, resenim je vymena karty za jinou (ne nezbytne nutne cm10 za cm9, ale i cm10 za jiny stejny kousek). pritom u cm9 a r52 jsem tyto problemy zatim nezaznamenal, pokud si dobre pamatuju (jeste fcelku sranda je, ze treba na spoji, ktery se pred rokem a pul pri snizeni vykonu z 15 na 10dBm rozpadl, dneska s novym ros muzu snizit vykon na 5 a stale jede - tak nevim, nakolik moc za to muze samotny hw cm10 a nakolid drivi v mk :? )
0 x