❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sběrnice pro zasílání LOGŮ z Mikrotiků na server

Návody a problémy s konfigurací.
teo

Sběrnice pro zasílání LOGŮ z Mikrotiků na server

Příspěvekod teo » 18 years ago

Navazuji na jednu diskuzi kterou jsem tu kdysi inicializoval, jednalo se o zajímavý program Mikrotik syslog daemon - který zachycuje na obyčejném PC zasílané logy ze mikrotiků v síi.

Potřeby se, ale od té doby znáročnili a zajímá mne zdali lze nechat zasílat logy na obyčejný Log Server - jedná se o běžný linuxový server na který si necháváme zasílat logy z obyčejných AP jako Ovislink 5460 a WA2204 jako ve funkci Remote Log.

Pokud to jde - prosím o radu jak to nastavit, respektive v nastavení SYSTEM/LOGGING karta ACTIONS položka REMOTE chce znát IP adresu kam má logy zasílat a číslo portu - zde je IP jasné - ten server, ale jaký PORT ?

Mockrát děkuji
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 18 years ago

Port 514 a na serveru povolit prijem logu, ale to uz asi mas. Nekde uz se to tu rozebiralo.
0 x

teo

OK zkusím to a dík za radu :)
0 x

teo

Funguje to! ...a dlouho bude, kladivo je doporučováno nejen cechem instalatérů... :D

Mockrát dík
0 x

medved

Příspěvekod medved » 18 years ago

Ahoj lidicky, mel bych malej dotazek ohledne logu v mikrotiku.Nevite nekdo jestli lze nejakym způsobem zvetsit prostor pro logy přímo v mikrotiku? ..nejakym způsobem přidat veci pametový prostor.Mam malou síku takže řešení přes server je pro mě zbytečne,dosavadni prostor je ale moc malý
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 17 years ago

Zkus parametr memory-lines, resp. disk-lines v dané sys log action. Tím nastavíš kolik má mít log maximálně řádků, což je vlastně to samé jako pamě
0 x