❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výběr typu spojení

Návody a problémy s konfigurací.
ByZaK

Výběr typu spojení

Příspěvekod ByZaK » 17 years ago

Krásný den na fóru. Měl bych na Vás všechny prosbu. Mám dvě sítě vzdálené od sebe cca 300metrů a právě se rozhoduji jakým typem spoje je propojit. Koukal jsem zde na fóru na různé názory od volby frekvence po používání Nstream potažmo DualNStream. V současné době mi spoj jede na provizóriu (2,4GHz AP/Client) a dostanu z toho cca 600kBps. Co by jste použili na propojení takových to dvou LAN - jakou technologii, frekvenci, případně i vaše zkušenosti by mě zajímali. Díky moc za ochotu :!:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Ahoj zalezi na rozpoctu a ocekavane rychlosti :) pokud to chces jen premostit pouzij 2x trendnet VX7800 udela 20Mbit HD nebo muzes pouzit i routerboardy to je ale mnohem drazsi, spis mensi rychlost ale zas vice nastaveni atd. Rozhodne pouzit 5Ghz pasmo a 2 parabolky 60cm nebo i mensi pokud je to blizko.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Maxi a co na těch 300m rovnou použít 90 a nebo 120cm paraboly, aby to dobře šlapalo....
300m, víš kolik je 300m? to vemeš šutr, párkrát hodíš a si tam. Na co panebože 27db paraboly?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Rad mam spoje na jistotu, vis jak to v eteru vypada a je to volne pasmo, souhlasim ze 30cm parabolka by stacila v pohode :)
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

Leeonek píše:Maxi a co na těch 300m rovnou použít 90 a nebo 120cm paraboly, aby to dobře šlapalo....
300m, víš kolik je 300m? to vemeš šutr, párkrát hodíš a si tam. Na co panebože 27db paraboly?

:D Ty nikdy nezklames...poslední dobou sem chodím jen kvůli Tobě... :lol: btw, AP 500 je mrtvola :cry:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

ByZaK píše:Krásný den na fóru. Měl bych na Vás všechny prosbu. Mám dvě sítě vzdálené od sebe cca 300metrů a právě se rozhoduji jakým typem spoje je propojit. Koukal jsem zde na fóru na různé názory od volby frekvence po používání Nstream potažmo DualNStream. V současné době mi spoj jede na provizóriu (2,4GHz AP/Client) a dostanu z toho cca 600kBps. Co by jste použili na propojení takových to dvou LAN - jakou technologii, frekvenci, případně i vaše zkušenosti by mě zajímali. Díky moc za ochotu :!:

pokud je to technicky alespon trosku mozny, zkus zvazit treba pouziti vlakna.. obycejnej MM kabel (4 vlakno) koupis cca za 18-20.- Kč, plus dva nejaky obyc. mediakonvertory (cca 4000.- za oba). Nedostanes se cenove asi do hranice pouzity WiFi spoju, ale mas to na "dosmrti" a klidně i 1GBit FD.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..