❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ako spustit lte modem na RB
ako spustit lte modem na RB
Ahojte mam na RB dany nový FW 6.34, a pokusam sa na tom rozbehnut lte modem Huawei. Po nadstaveni na RB mi vypise ze som konektnuty ale internet mi nefunguje. Vie niekto poradit kde moze byt chyba?
0 x
-
LTE USB modem Huawei E3372, prave ze to nepise nic chybove,chova sa to ze je to konektnute u operetora aj IP adresu mi vypise ale internet za mikrotikom mi nejde...
0 x
-
Divný, mám ten stejnej modem a fungje mi to. Máš správně nastavený "add default route"? Ping z mikrotiku na nějakou IP v netu funguje?
0 x
Nedavno som riešil podobny problém. Pripojenie vyzeralo byť v poriadku. Aj ip adresu som dostal od operatora.
Nedali sa mi načítať stranky. Skušal som ping na verejny GoogleDNS server. Odozva sa mi vratila.
Nakoniec som zistil, že chýba bola v maškarade. V outether nema byť port: ether1, ale tušim usb, alebo pppoe.
Skus toto pozreť. Daj vedieť, ako si dopadol.
Nedali sa mi načítať stranky. Skušal som ping na verejny GoogleDNS server. Odozva sa mi vratila.
Nakoniec som zistil, že chýba bola v maškarade. V outether nema byť port: ether1, ale tušim usb, alebo pppoe.
Skus toto pozreť. Daj vedieť, ako si dopadol.
0 x
-
Já teda maškarádu vždycky nastavuju podle source address. Taky právě kvůli tomu, když se mi změní port USBčka nebo podobně...
0 x
Jasne. Je viacerov sposobov ako sa da maškarada nastaviť.
Mne sa viac osvedčil sposobom, že v outether vyberiem port, z ktoreho mi ide internetove pripojenie,
než ako do source address zadať celý rozsah z ip adries z lan rozsahu.
Mne sa viac osvedčil sposobom, že v outether vyberiem port, z ktoreho mi ide internetove pripojenie,
než ako do source address zadať celý rozsah z ip adries z lan rozsahu.
0 x
Problem je vyriešený problem bol medzi klávesnicou a stoličkou, neuvedomil som si že je treba zmenit maskaradu z WAN portu na USB port. Dakujem za poradenie
0 x