❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Asymetrie NSTREME dual

Návody a problémy s konfigurací.
kdavid

Asymetrie NSTREME dual

Příspěvekod kdavid » 17 years ago

Zdravim. Postavil som NSTREME spoj na MK v. 2.9.39 na 6 km. Signal mam pomerne dobry

RX signal -67dBm
TX signal -69dBm

RX rate 18Mbps
TX rate 36Mbps

Aktualne mam download 10 mbit/s upload 2mbit/s co je max. Ked dam Btest tak jednym smerom mi da RX 12 mbit . Ked pritom dam test jeste na TX tak se mi RX stahne na 8 mbit a TX mam kolem 3 Mbit. Cize spolu 11 Mbit HDuplex.

Spoj je na PC 2,4 GHz a CPU je do 16 %. Ke moze byt problem?Ping pri volnej linke casto < 1 ms ale pri cca 10mbit HD kolem 40 ms. 4xR52 mini PCI[/img]
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Nemas tam nahodou pci redukciu na viac minipci RB14 , tiez mam rozrobeny nstreme 2 spoj a babrem sa stym uz dva dni , vyzera ze ta redukcia roby problemi . Ked ide nstreme2 cez redukciu RB14 tak Btest ukazuje jednym smerom cez 40mbps a spet 16mbps. Ked su karty redukciach pre jednu minipci Btest ukazuje 40mbps oboma smermi .
0 x

kdavid

mashinepistole2 píše:Nemas tam nahodou pci redukciu na viac minipci RB14 , tiez mam rozrobeny nstreme 2 spoj a babrem sa stym uz dva dni , vyzera ze ta redukcia roby problemi . Ked ide nstreme2 cez redukciu RB14 tak Btest ukazuje jednym smerom cez 40mbps a spet 16mbps. Ked su karty redukciach pre jednu minipci Btest ukazuje 40mbps oboma smermi .

1 mini PCI do 1 PCI , je to zvlast
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

mám to uplně to samé v bledě modrém s jediným rozdílem, na tom nejkratším spoji kde je signál -60 na obou stranách a rychlost 54/54 ukazuje btest krásných 36/36Mbit ale obousměrný ftp provoz pouze 20/7Mbit, už jsem to tu někde psal. Začínám mít pocit že to je choroba nstreme dual spojů.
Můj známý dělal nstreme spoj doma ma stole aby ho otestoval a výsledek byl stejný takže signálem to určitě nebude. Pak zkusil na linuxu udělat 2 nezávislé spoje ap-klient s tím že pomocí rout směroval provoz tam jedním a zpátky druhým spojem, prej to bylo uplně něco jiného a spoj byl pak plně symetrický
0 x

laco

Příspěvekod laco » 17 years ago

vykon je regulaovany?
0 x

mashinepistole2

Taaak neviem , kym to je v redukciach len pre jednu minipci tak mi to chodi symetricky . V redukcii RB14 43/16 mbps , nemoze to robyt IRQ ?
0 x

Leeonek

mashinepistole2 píše:Taaak neviem , kym to je v redukciach len pre jednu minipci tak mi to chodi symetricky . V redukcii RB14 43/16 mbps , nemoze to robyt IRQ ?

Mě nepomáhá ani když jsou v redukci 1:1 na obou stranách a společné irq určitě neměli
0 x

doktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod doktor » 17 years ago

No ome to dela 22/22 full duplex v tcp v udp to jede stejne taky 22/22 a jednosmerne TCP dela 40 jak pro odesilani tak pro prijimani. Karty jsou CM9 na jedne strane v samostatne redukci na druhe je karta v RB14 na obouch stranach jsou PC v jedno 2.6Ghz celer a v druhem 2Ghz celer. Preskok je dlouhy 2km signaly -60 na obouch stranach s natenama od jirouse 24ky extremy
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

kdavid píše:Zdravim. Postavil som NSTREME spoj na MK v. 2.9.39 na 6 km. Signal mam pomerne dobry

RX signal -67dBm
TX signal -69dBm

RX rate 18Mbps
TX rate 36Mbps

Aktualne mam download 10 mbit/s upload 2mbit/s co je max. Ked dam Btest tak jednym smerom mi da RX 12 mbit . Ked pritom dam test jeste na TX tak se mi RX stahne na 8 mbit a TX mam kolem 3 Mbit. Cize spolu 11 Mbit HDuplex.

Spoj je na PC 2,4 GHz a CPU je do 16 %. Ke moze byt problem?Ping pri volnej linke casto < 1 ms ale pri cca 10mbit HD kolem 40 ms. 4xR52 mini PCI[/img]

Tak dnes sme uvedli taky do provozu Nstreme Dual. Dela nam to to same..na jednu stranu krasnych 33Mbit pri latenci 6ms, ale na druhou nepravidelny traffic od 5 do 20Mbit a latence od 20 do 150ms. Divny je, ze signal je -55/-70. Kdyz tam byl klasickej spoj s 24 Jirousema, byl signal TX/RX max o 2 dBi odlisnej. Pristi tyden zkusime vymenit jeste jiny anteny a hlavne tu TX kartu (CM9). Protoze stejnej problem nam to delalo i pri "klasickym" spoji, ze RX byl krasnej a TX "pokulhaval" stejne jako pri tom Nstreme.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

mashinepistole2

Tak som sa stym zase trocha hral a problem nieje v RB14 , v spodnych dvoch PCI slotoch to ide 43/43mbps ked prelozim do vrchnych slotov ide to nesymetricky. Ale zase tu RB14 mozem dat kde chcem a vzdy ide 43/16mbps tak uz neviem co to moze robyt. Nemoze byt chybna verzia MK , aku pouzivate ? Ja tam mam 2.9.48 , kde sa daju zohnat starsie verzie MK ?
0 x

Leeonek

2.9.38
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

nemyslim si, ze by za to mohla jina verze OS. Spis by me zajimalo, jestli ten nstreme chodi nekomu tak jak ma. Docela me to zklamalo :(...
0 x

Jirka Lazorčák

Leeonek

zklamalo, zklamalo, je to za pár korun a výsledek je myslím i na tu bídu slušný, kde zvládneš bez problémů procpat 20Mbit by jen jedním směrem, ot je na hranici klasického AP-klient ale to zrovna v případě že se někdo nerozhodne uploadovat
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:zklamalo, zklamalo, je to za pár korun a výsledek je myslím i na tu bídu slušný, kde zvládneš bez problémů procpat 20Mbit by jen jedním směrem, ot je na hranici klasického AP-klient ale to zrovna v případě že se někdo nerozhodne uploadovat

20Mbit jednim smerem sem v pohode protlacil na klasickym spoji bez nstreme..pri latenci kolem 20ms. Tohle sme budovali kvuli prenosu FD.
0 x

Jirka Lazorčák

kdavid

sub_zero píše:
Leeonek píše:zklamalo, zklamalo, je to za pár korun a výsledek je myslím i na tu bídu slušný, kde zvládneš bez problémů procpat 20Mbit by jen jedním směrem, ot je na hranici klasického AP-klient ale to zrovna v případě že se někdo nerozhodne uploadovat

20Mbit jednim smerem sem v pohode protlacil na klasickym spoji bez nstreme..pri latenci kolem 20ms. Tohle sme budovali kvuli prenosu FD.

Asi zacneme s bondingem :)
0 x