Ahoj,
docela by mi pomohlo, kdyby bylo možné používat v QT nějaké proměnné - mám několik tarifů a každý má zvýhodnění ve formě burstu, ale s tím, jak přibývají uživatelé je pro mě docela obtížné k jednotlivým uživatelům přidělovat rychlosti k tarifu, co si koupí. Docela by mi pomohlo, kdyby bylo možné například udělat několik proměnných a pak pak v QT jen uvést například "down-tarif1", "down-burst-tarif1". Je to možné? Navíc ty proměnné by měly výhodu i v tom, že když je třeba nějaká akce, mohu plošně třeba na měsíc zvednout rychlost internetu jen prakticky třemi kliknutími...
Případně jak tohle řešíte vy? Máme menší síť do stovky uživatelů, ale už teď se v tom začínám takhle ztrácet.
QT záznam dělám pro každého uživatele zvlášť. Ještě mě napadá, že bych musel udělat strom tak, že bych udělal záznam pro každý tarif a pod to jen naházel ty jednotlivý uživatele. Ale to si myslím, že tím budu zbytečně plýtvat konektivitou. Když bych měl třeba 50M linku a pomocí QT to rozdělím na 2x 25M, ale jedna z těch větví bude nevytížená, ale druhá na 115%, tak se podle mě konektivita z té nevytížené větve do té vytížené nepropůjčí, že?
Díky moc,
PS
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Proměnné v QT
Koukám na to, ale nějak to z toho nechápu, přijde mi, že to dělá stejně jak já...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..