Dobrý den,
mám RB600 s Mikrotik ve verzi v3.7 s licencí level 4.
Zkoušel jsem si nastavit Mikrotik tak, abych se mohl do své sítě připojit z internetu prostřednictvím VPN (na routerboardu mám veřejnou IP adresu).
Postupoval jsem dle návodu na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Q2OR8hj2ivI
Připojení do místní sítě mi funguje, ale nefunguje mi připojení do internetu. Myslím si, že v PC, kterým se do VPN přihlašuji není správně nastavena brána.
Jak mohu internetové připojení prostřednictvím sítě do které se přes VPN přihlašuji oživit?
Děkuji za rady.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfigurace VPN v Mikrotik
Tipuji, že v nastavení klienta VPN zůstalo v TCP/IP nastaveno "Používat bránu vzdálené sítě".
Mělo by stačit to vypnout.
Mirek
Mělo by stačit to vypnout.
Mirek
0 x
Děkuji za odpověď. Ale já právě chci používat bránu vzdálené sítě. Jenom nevím, jak to nastavit v Mikrotiku, aby to fungovalo. Teď jsem si všimnul, že pokud v "PPT Secret" nastavím adresu Remote address na adresu z rozsahu, jako používám v lokální síti, tak internet funguje, ale nevidím počítače v místní síti, pokud naopak dám IP z jiného rozsahu, tak "vidím" do sítě, ale nejde mi internet.
0 x
S nevětší pravděpodobností musíš povolit na firewallu (forward) i pptp --> wan a wan --> pptp
0 x
Povolení na firewallu jsem provedl, chová se to ale pořád stejně.
0 x
marekjanu píše:Děkuji za odpověď. Ale já právě chci používat bránu vzdálené sítě. Jenom nevím, jak to nastavit v Mikrotiku, aby to fungovalo. Teď jsem si všimnul, že pokud v "PPT Secret" nastavím adresu Remote address na adresu z rozsahu, jako používám v lokální síti, tak internet funguje, ale nevidím počítače v místní síti, pokud naopak dám IP z jiného rozsahu, tak "vidím" do sítě, ale nejde mi internet.
Remote address nastavte na adresu z lokálního rozsahu a na rozhraní lokální sítě nastavte ARP: proxy-arp
0 x