❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Compex WP54AG (AP) - Mikrotik (klient) - problémy ve spojení

Návody a problémy s konfigurací.
Jkoska

Compex WP54AG (AP) - Mikrotik (klient) - problémy ve spojení

Příspěvekod Jkoska » 17 years ago

Ahoj, Používám zařízení Compex WP54AG jako AP. Snažím se k němu připojit Mikrotik s wifi kartou s chipsetem Atheros5413. Pokud je Mikrotik jako "station" tak se připojí...i Compex ukazuje ve statistikách připojeného klienta .. ale to je vše. Komunikace nejde!
Udělal jsem test ve 2,4GHz, kdy jsem mikrotika připojoval k Linksys WAP54G. V módu "station" naprosto nic. Fungoval pouze mód "WDS slave"
Se zapnutým dynamic WDS. Ovšem u WP54AG v 5GHz opět nic ... ani WDS slave :-( ... nemáte někdo obdobné zkušenosti ??
Poraïte prosím. Děkuji
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 17 years ago

Hmm. Co tam máš za šifrování?? Zkoušels to i bez toho? Přešel ke mě klient, kterej měl Compexa jako klientský přijímač a jaksi taksi neuměl v režimu klient WPA šifrování, jenom WEP. Od tak drahýho krámu bych očekával trochu víc. Nebo je to jen předraženej šit?? Jakou verzi máš Mikrotiku? Měl jsem problémy s WPA na MK když na jedné straně byla verze 2.9.39 a na druhé 2.9.45.
0 x

Jkoska

Příspěvekod Jkoska » 17 years ago

šifrování mám WPA2
zkoušel jsem jej vypnout.. stále nic. Když jsem ale v Compexu zapnul WDS a nastavil MAC, spoj se rozeběhnul (mikrotik fungoval v režimech station WDS a WDS slave)
Po tom, co jsem ale znou zapnul šifrování, tak to neběží .. zkoušel jsem všechny možné varianty šifrování a stále nic,
Verze je 2.9.38
0 x