❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlost wifi karty Mikrotik R52n-M

Návody a problémy s konfigurací.
Gemb

Re: Rychlost wifi karty Mikrotik R52n-M

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

ghckjmhgm.png

Konecne sa mi to zlinkovalo ako 2 chain. Rychlost full 300Mbit pri 40Mhz. Jedine co som zmenil je sirka kanalu. Povodne som mal 20/40eC, teraz som dal 20/40Ce a uz to ide....otazka je este ako vyriesit 2 chain pri 20 Mhz.
0 x

mavrick901

Příspěvekod mavrick901 » 9 years ago

To chci také. Já jsem zkoušel snad všechno nastavení. Nemůžeš mi poslat screenshoty tvojeho nastavení wifi karty.
0 x

Gemb

Nic extra tam nemam. Dalsia vec je, ze tu nemam ani ziadne rusenie, jedinu siet od suseda tu mam na -80dBm

Wireless: Ap bridge, 2Ghz B/G/N, 20/40Ce, Channel 2412, 802.11, Slovakia.
Advanced: HW retries 7, Preamble mode: both
HT: zapate vsetky chainy, guard interval any (od tohoto zalezi ci bude max rychlost 270 alebo 300Mbit resp 130 alebo 144Mbit)
TX Power:all rates fixed: 20dBm

Este treba fakt asi overit ci su zariadenia na 100% 2 chainove tiez. Teraz som zistil, ze notebook je len 1 chain a telefon tiez. S TP linkom to mam ale overene, ze to ide.
0 x

mavrick901

Takže ani toto nastavení nepomohlo. Už fakt netuším co s tím. Jestli je vadná karta? Zkoušel jsem skenování sítí na každém kanálu zvlášť a našlo to sítí hromadu, ale i přes všechny snahy nic.

Prostě nárazově se to připojí jen na 150Mbps. Ale většinou je tam rychlost tak 117 - 130Mbps a nebo méně.

Žádný náznak připojení vyšší rychlostí.
0 x

Gemb

Musis pocitat, ze plnu rychlost mas pri dostatocnom signale ale aj CCQ. Ked budes mat signal -50 a CCQ 70% tak plnu rychlost logicky nedas a pri ruseni ake tam mas sa tomu az tak necudujem.
0 x

mavrick901

Signál mám cca -55 a CCQ 96%, ale ikdyž mám signál -37, tak stejně nic.

Spíš se mi zdá, že došlo ke zhoršení signálu oproti tomu co bývalo na stejném místě. Měl jsem na stejném místě tak -40 a teď je tam -55. Že by byla vadná karta?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

mavrick901 píše:Signál mám cca -55 a CCQ 96%, ale ikdyž mám signál -37, tak stejně nic.

Spíš se mi zdá, že došlo ke zhoršení signálu oproti tomu co bývalo na stejném místě. Měl jsem na stejném místě tak -40 a teď je tam -55. Že by byla vadná karta?

Myslíš karta v noteboku? Je to možné, zkus jiný notebook
0 x

mavrick901

Spíš karta v mikrotiku. Protože notebook ( Apple Macbook Air 13" ) je nový a zkoušel jsem další dva notebooky a pořád to samé.
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

Mně přijde že tahle karta je pěknej shit. Taky jsem to měl v kombinaci s RB433 a když to srovnám teď třeba s RB951G, tak to jede úplně jinak.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

951G je silny kousek, zatim kde jiny neprosel tento uspel snad vsude...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))