❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfigurace Home office 4 portová brána VDSL2 s wifi 802.11n + Mikrotik RB951G-2HnD

Návody a problémy s konfigurací.
rems

Konfigurace Home office 4 portová brána VDSL2 s wifi 802.11n + Mikrotik RB951G-2HnD

Příspěvekod rems » 9 years ago

Prosím o radu pro laika s konfigurací Home office zyxel 4 portová brána VDSL2 s wifi 802.11n + Mikrotik RB951G-2HnD.
První patro RD používám jako kanceláře společnosti zde je VDSL brána s wifi a 4 LAN porty + LAN switch pro úložiště 2 WD MyCloud 2 TB . Z důvodu slabšího wifi signálu jsem se rozhodl zakoupit MIKROTIK RB951G-2Hnd, tento jsem umístnil do bytu v přízemí a do jeho PPOE portu jsem připojil jedem LAN kabel z hlavní VDSL2 brany dotažený z patra. Po připojení Mikrotiku jsem použil defaultní konfiguraci jako AP Home. Wifi s internetem v přízemí funguje excelentně, bohužel ale v PC a televizích se nedostanu na sdílené uložiště (2x WD MyCloud) v síti a to jak při připojení přes WIFI tak i s použitím kabelovým přes 4 LAN porty Mikrotika, Internet funguje ve všech zařízeních, ale přístup na servery uložiště sdílených dat ne. Prosím o radu kde dělám chybu.Děkuji
HOME SITE.png
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 9 years ago

to RB robí NAT voči firemnej sieti?
na tie WDčka sa pripájaš pomocou ip adresy alebo pomocou mena (názvu)?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Je treba smazat celou konfiguraci z 951 (uvest do tovarniho nastaveni a pri prvnim startu dat "remove configuration").
Pak nepouzivat zadny quick set nebo tak ale udelat:

Bridge -> vytvorit novy bridge
Bridge ->ports pridat vsechny interface do bridge1
IP->DHCP client vytvorit dhcp klient na interface bridge 1

+ nastavit kartu (/wlan1 kde mode na karte bude AP bridge + kanal,ssid, heslo atp.

Pak to bude fungovat ... Chyba je v tom, ze mas router za routerem a jedna sit nevidi do druhe site.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Na VDSL modemu ti asi běží dhcp server a na mikrotiku taky. Jako první bych skusil na mikrotiku vypnout DHCP server a kabel z POE píchnul do portu LAN4. Pokud všechno bude fungovat, dořešíme zbytek.
0 x
Petr Krist