Ahoj,
mám rb133 s R52 s všesměrovou anténou na 2,4GHz. Rychlost, kterou zjistim bandwidth testem nebo stahováním z ftp je tak kolem 512kbps. Signal strengh je -74dB a Signal to noise 30. Muze tam být nějaká chyba v nastavení? Když tam byl Z-com 1500, tak to za stejných podmínek běhalo mnohem svižněji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pomalý bezdrát s R52
-
Asi jsem R52-jce křivdil. Zapojil jsem na eth3, ktery jsem přiřadil do bridge, AP-čko (nejake Orinoco) se kterým to bez rb133 beha svižně. Teï to však jede stějně pomalu jako když AP byla R52-jka.
Nevím jestli není problém třeba v tom, že používám bridge.
Mám následující konfiguraci
Linux:
eth0 s veřejnou IP, na které je NAT do internetu
eth1 s IP 192.168.1.1 a vnitřní sí 192.168.14.0/24 na které jsou přes bezdrát jednotliví klienti
Pokud jako AP použiju orinoco, jede to v pohodě.
Pokud jako AP použiju mikrotik který má ether1 a wlan1 v bridgi, jede to tak max na 500kbps. I bandwidth test, který se dokonce po několika sekundách sám stopne. Dokonce se to chová tak, jako by se pakety někde buffrovaly a přicházely se zpožděním. Naopak ping třeba na nix.cz má průměr 30ms.
Bridge jsem vytvořil ve winboxu a přiřadil k němu porty ether1 a wlan1 s defaltními hodnotami.
Nevíte někdo, kde by mohl být zakopanej pes?
Nevím jestli není problém třeba v tom, že používám bridge.
Mám následující konfiguraci
Linux:
eth0 s veřejnou IP, na které je NAT do internetu
eth1 s IP 192.168.1.1 a vnitřní sí 192.168.14.0/24 na které jsou přes bezdrát jednotliví klienti
Pokud jako AP použiju orinoco, jede to v pohodě.
Pokud jako AP použiju mikrotik který má ether1 a wlan1 v bridgi, jede to tak max na 500kbps. I bandwidth test, který se dokonce po několika sekundách sám stopne. Dokonce se to chová tak, jako by se pakety někde buffrovaly a přicházely se zpožděním. Naopak ping třeba na nix.cz má průměr 30ms.
Bridge jsem vytvořil ve winboxu a přiřadil k němu porty ether1 a wlan1 s defaltními hodnotami.
Nevíte někdo, kde by mohl být zakopanej pes?
0 x
osobne by som videl problem inde... ked som s tymto laboroval, nikdy sa mi nepodarilo rozchodit kombinaciu mk-mk na 2,4 stabilne....teda jedine ak som tx rate aj basic rate nastavil na tvrdo len na 11mbit, potom to slo celkom ok, lenze to sa zasa na to nedalo pripojit nicim iny.... riesenie jednoduche, klientom ktori mali rb som dal ovisov a od vtedy je klud a vsetko slape ako ma
0 x
I já jsem si prošel podobnými problémy.
V kartě problém nebude.
Já hádám na problém v konfiguraci karty.
Zkus zadat "plný" výkon a rychlosti na obou stranách na DEFAULT.
Když jsem měl zadané třeba rychlosti pouze 5,5 a 11 tak to dělalo potíže.
Pokud máš na obou stranách R52, můžeš je zkusit přepnout i do normy 2,4B/G.
V kartě problém nebude.
Já hádám na problém v konfiguraci karty.
Zkus zadat "plný" výkon a rychlosti na obou stranách na DEFAULT.
Když jsem měl zadané třeba rychlosti pouze 5,5 a 11 tak to dělalo potíže.
Pokud máš na obou stranách R52, můžeš je zkusit přepnout i do normy 2,4B/G.
0 x
honzam: vies dat nejaky typ na raltek 2,4 minipci kartu? problem s odchadzanim nemam, vsade pouzivam sektory, ale tie atherosy niesu to prave... klasicky ovis s rtl cipom mi prisiel ako lepsie riesenie... skusal som uz prism, skusal som rozne atherosy aj ciste 2,4 ale stale sa mi to nepaci... ak je moznost pouzitia ralteku urcite by som to chcel skusit
a s tymi priepustnostami, tam mi to pripada skor tak ze mk-mk proti sebe su moc inteligentne dokopy a na 2,4 to proste nefunguje ako ma
a s tymi priepustnostami, tam mi to pripada skor tak ze mk-mk proti sebe su moc inteligentne dokopy a na 2,4 to proste nefunguje ako ma
0 x
asdewq píše:honzam: vies dat nejaky typ na raltek 2,4 minipci kartu? problem s odchadzanim nemam, vsade pouzivam sektory, ale tie atherosy niesu to prave... klasicky ovis s rtl cipom mi prisiel ako lepsie riesenie... skusal som uz prism, skusal som rozne atherosy aj ciste 2,4 ale stale sa mi to nepaci... ak je moznost pouzitia ralteku urcite by som to chcel skusit
sice to není realtek ale tahle karta na 2,4všesměrech neodchází
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=264
minipci se s realtekem snad ani nedělají

0 x