Ahoj řeším jeden problém, mám spoj na jedné straně RB800 s kartou MIKROTIK R11e-5HacD a na druhé straně MIKROTIK RB911G-5HP - NetBox5. Antény na obou stranách Jirous PAR24-EXTREM, MIMO 2x2. Signál kolem -62/-65.
Spoj mám zatím pouze v Nku ale mám problém jej přepnout z NV2 do NSTREME.
Na NV2 spoj běží stabilně, ale jakmile se pokusím přepnout na NSTREME tak se to nespojí.
Konfigurace:
1:
name="wlan2" mtu=1500 l2mtu=1600 mac-address=4C:5E:0C:12:48:C5 arp=enabled
interface-type=Atheros AR9888 mode=bridge ssid="most" frequency=5600
band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-Ce scan-list=default
wireless-protocol=nv2 vlan-mode=no-tag vlan-id=1 wds-mode=dynamic
wds-default-bridge=bridge1 wds-ignore-ssid=no bridge-mode=enabled
default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0
default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=ptp
compression=no
2:
name="wlan1" mtu=1500 l2mtu=1600 mac-address=4C:5E:0C:72:49:D8 arp=enabled
interface-type=Atheros AR9888 mode=station-bridge ssid="most"
frequency=5600 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-Ce
scan-list=default wireless-protocol=any vlan-mode=no-tag vlan-id=1
wds-mode=dynamic wds-default-bridge=bridge1 wds-ignore-ssid=no
bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes
default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no
security-profile=ptp compression=no
Poradil by někdo?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PTP AC
zkus změnit wireless-protocol=any na nstream,nv2,802.11 a prosím 20MHz pokud nejsi v nějaké horní dolní kde je čisto... případně zkontroluj v záložce security, jestli tam není nastavené heslo (nv2 používá vlastní, ne wpa).
0 x
aby se ti to spojilo na mod NSTREAM musíš na příjmové straně změnit mod na: station pseudobridge
mám u Tebe pivo 

0 x
Ten, koho u Mikrotiku napadlo tento protokol nazvat NSTREME by zasloužil pověsit do průvanu ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
3com píše:aby se ti to spojilo na mod NSTREAM musíš na příjmové straně změnit mod na: station pseudobridgemám u Tebe pivo
IMHO nesmysl.
Ale nektere 6.x verze se v NSTREME nespojily pokud APcko melo zaskrtnute Hide ssid. MT se odvolava na nejake narizeni, ktere zakazuje aktivni scany klientu.
viewtopic.php?f=43&t=17296&p=174360&hilit=hide+ssid#p174360
Takze v nekterych verzich klient jen ceka na beacony od AP a nescanuje aktivne. Mam ale pocit, ze verze nad 6.30 s timhle uz zase potize nemaji (nebyl u nas problem s upgradem na 6.32.x ani 6.33.x) . U tech ma ale zase tendenci nstreme fungovat podivne(vysoke latence atd) - zvlast s wireless-cm2 a ve spojeni s AC, takze se stejne zapina nv2 s TDMA period=auto
0 x