❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neuspesne spusteni skriptu pres scheduler

Návody a problémy s konfigurací.
polo

Neuspesne spusteni skriptu pres scheduler

Příspěvekod polo » 9 years ago

Ahoj,

mam router Mikrotik RB751G-2HnD (RouterOS 5.25) a potreboval bych spustit skript. Dohledal jsem si jak na to, ale nefunguje mi to. Prejdu ted ke konkretnimu prikladu.

Mam ve FW pravidlo:

Kód: Vybrat vše

[polo@MikroTik] > ip firewall filter print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
  1 X chain=input action=drop protocol=tcp dst-port=22

Chtel bych skriptem tohle pravidlo povolit. To se da jednoduse udelat:

ip firewall filter enable numbers=1
.
Kdyz vyse uvedeny prikaz pustim v CLI tak se provede a odrizne mi SSH - coz je OK.

[polo@MikroTik] > system script print
Flags: I - invalid
 0   name="povoleni_ssh" owner="polo" policy=reboot,read,write,policy,test,password,sniff,sensitive last-started=oct/15/2015 13:29:09 run-count=14
     source=ip firewall filter enable numbers=1

Kdyz ho spustim z CLI tak to taky funguje - odrizne me to.

system script run ssh

Kdyz ho, ale dam do scheduleru, tak ho muzu spoustet jak chci, ale skript se "neprovede" - resp. neodrizne me to. I v nastaveni FW vidim, ze pravidlo je porad disablovane.

[polo@MikroTik] > system scheduler print
Flags: X - disabled
 #   NAME                              START-DATE  START-TIME                            INTERVAL             ON-EVENT                             RUN-COUNT
 0   ssh                               oct/15/2015 14:33:00                              1m                                                                4

Nevite nekdo v cem by mohl byt problem?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Vítej v klubu nadávačů na mikrotik script :-) Řešení nemám. Jen si zkontroluj jestli někde nemáš přebytečné mezery, především na začátku. Nebo komentář, který jsi nám neukázal. A já mám tak nějak zafixováno psát "kompletní cestu". Tedy začínat lomítkem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

polo

Zadne komentare a mezery tam nemam. Kdyz jsem zkusil dat lomitko na zacatek tak to taky nepomaha... Skript spustit jde a uspesne - kdyz ho pustim rucne. Ale jak je to press scheduler tak se sice ukaze, ze se uloha provedla ale ve skutecnosti provedena neni.
0 x

tron

Příspěvekod tron » 9 years ago

uvedený příklad jsem si zkoušel a u mne fungoval... btw owner = "polo" - jaké má kompetence? když spouštíš z CLI, pod adminem nebo pod uživatelem "polo"?
Přílohy
scheduler.png
scheduler.png (8.12 KiB) Zobrazeno 2250 x
script.png
script.png (7.1 KiB) Zobrazeno 2250 x
0 x

polo

Tak jsem upgradoval RouterOS na v. 6.31 a uz to funguje.
0 x