❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

hlavni router a pocet paketu

Návody a problémy s konfigurací.
Bikin

hlavni router a pocet paketu

Příspěvekod Bikin » 9 years ago

Zdravím,
pri prutoku cca 70 000 paketu se me vytiží jedno jádro na cca 90% a spadne propustnost a začne to dost ztrátovat.
hlavní router je supermicro s xeonem quad 3,4ghz
v biosu mám zaplé hyper-threading a tím v MK vidím CPU0-CPU7 (je výhodné nechat zapnuté?)
zeptám se je to strop pro tuhle konfiguraci?
beží tam NAT, QUEUE TREE, Routing, MAngle pro 900 přípojek
MK ver. 6.18
Díky
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

HT bych vypnul nám to dělalo problémy že tuhly neustále ethernety. Pomohl pak jen restart celého stroje.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

Nám to problémy nedělá. HT je půštěné. Přínos krom pro oči v zobrazení zatížení nepociťujiy, ačkoliv mikrotik poctivě vypisuje že vytěžuje všechny jádra když zkouším rychlost na ntb skrz, víc jak 600Mbit reálu do netu na jednu přípojku nenaměřím. Pokud testuju večer tak je to trafik +600Mbit. Problém je ve firewalu kde se mangluje asi 2000 manglů . Síťovky máme supermicro SG-I2. Kdyby někdo věděl jak to vylepšit, tak by mě to taky zajímalo.
0 x

Bikin

jeste se zeptam kolik máte ve špičce počet paketů?
já při toku cca 600mbit mám 60-70t paketu
0 x

Bikin

nebo jeste jinak, podařilo se me vytíži router na 90 000 paketu a rychlost cca 850mbit a v pohode
problém s tím vytížením se projevil kdyz se meřila služba pro mobilního operátora jejich meřákem (posílal 50/50mbit a pocet paketu na test byl cca 20-25t pak/sec)
kde tedy hledat problém?
0 x